Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 19:37

Ελληνο-ιταλική συνεργασία Κοιν.Σ.Επ. για την προώθηση αγροτικών προϊόντων της Μεσσηνίας (βίντεο)

Με στόχο την προώθηση αγροτικών προϊόντων της Μεσσηνίας στην Ιταλία, χωρίς μεσάζοντες, βρέθηκε στην Καλαμάτα τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθνικού Συντονισμού Κοινοτήτων Υποδοχής Ιταλίας (CNCA), ιερέας, Don Armando Zappolini μαζί με τον Luigi Nardetto, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κοινοτήτων CNCA της περιφέρειας Βένετο. Στόχοι ακόμα της επίσκεψης αυτής είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της αγροτικής παραγωγής και η ανάπτυξη πιθανών συνεργασιών σε διεθνές περιβάλλον.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με την Κοιν.Σ.Επ. ΠΑΛΜΙ, η οποία εδρεύει στη Μεσσήνη και τα μέλη της ασχολούνται με την γεωργία, τα τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας καθώς και με την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας, με πρόεδρο την Margherita Bovicelli.

Η επιτυχία του εγχειρήματος βασίζεται κυρίως στο γεγονός πως τα μέλη του CNCA έχει 16.000 μέλη. 'Οπως μάλιστα επισημαίνει ο Don Armando Zappolini, οι Ιταλοί καταναλωτές οργανώνονται όλο και περισσότερο για να αγοράζουν απευθείας από τον παραγωγό, πράγμα που αποτελεί κίνητρο για τους παραγωγούς να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στη δημιουργία των απαραίτητων δικτύων.

 

Δείτε το βίντεο:

Με σύνθημα της συνεργασίας "Η Μεσόγειος μας ενώνει", αναμένεται να ξεκινήσουν σημαντικές συνεργασίες μετά από αυτή τη συνάντηση που έγινε στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο Don Armando Zappolini στέκεται κυρίως στην ανάγκη που υπάρχει για τη διάθεση των αγροτικών προϊόντων της Κοιν.Σ.Επ. για την προώθηση και διάθεση των προϊόντων, συνεργασία η οποία θα οδηγήσει και στην ανταλλαγή εθελοντών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Luigi Nardetto αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που γίνονται κατά την έναρξη αυτής της συνεργασίας και η οποία αναμένεται να εξελιχθεί δυναμικά.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα