Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 12:00

Ξεκινά η δακοκτονία στην Τριφυλία

Ξεκινά η δακοκτονία στην Τριφυλία

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας - Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει την έναρξη των δολωματικών ψεκασμών από εδάφους στην Τριφυλία.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 28-06-2024 αρχίζουν δολωματικοί ψεκασμοί από εδάφους στην ΤΚ Εξοχικού της ΔΕ Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας και στις ΔΚ Χώρας και ΤΚ Αμπελόφυτου της ΔΕ Νέστορος του Δήμου Πύλου Νέστορος.

Επισημαίνουμε ότι:
1. Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να συνεργάζονται με τους συντελεστές του Προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του.
2. Οι ελαιοπαραγωγοί παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και να αναφέρουν έγκαιρα στην Υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
3. Οι ελαιοπαραγωγοί τις ημέρες των ψεκασμών να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα λιοστάσια για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.
4. Για την ασφάλεια των συνεργείων, οι ελαιοκαλλιεργητές οφείλουν να έχουν καθαρίσει τα λιοστάσια από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι προσβάσιμα και ασφαλή για τα συνεργεία ψεκασμού.
5. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (αιγοπρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να έχουν απομακρυνθεί πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
6. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.
7. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους, όπως προβλέπεται. Σε περίπτωση της μη ύπαρξης της ειδικής σήμανσης που προβλέπεται, οι εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη
Ανάλογα με το ύψος του δακοπληθυσμού και τα κλιματολογικά και λοιπά δεδομένα, θα ανακοινώνεται στον τοπικό τύπο και θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, το καθημερινό πρόγραμμα ψεκασμών.
Κατά την εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας έτους 2024 θα εφαρμοστούν τεχνολογίες γεωπληροφορικής για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής των δολωματικών ψεκασμών με την καταγραφή θέσης των ψεκαστικών συγκροτημάτων και της ροής του ψεκαστικού υγρού.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στην ΔΑΟΚ Τριφυλίας, στα τηλέφωνα 2761361503 και 2761023320 και στα email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022