Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 14:36

Ελαιόλαδο: Μεγάλη ανησυχία για το εισόδημα της νέας σοδειάς - Πως μπορούμε να αποφύγουμε τους κινδύνους (Βίντεο)

Ελαιόλαδο: Μεγάλη ανησυχία για το εισόδημα της νέας σοδειάς - Πως μπορούμε να αποφύγουμε τους κινδύνους (Βίντεο)

Ο μεγάλος κίνδυνος να μείνει το ελαιόλαδο των παραγωγών εκτός αγορών λόγω επιμολύνσεων επισημάνθηκε κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιοναρίου που διοργανώθηκε στη Χώρα Μεσσηνίας την Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Δείτε το βίντεο:

Ο διευθυντή της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του ΑΕΣ - ΟΠ Νηλέας Γιώργος Κόκκινος και ο πρόεδρος του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας Νίκος Κουτσούκος, κατέστησαν σαφές πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λανθασμένες ή κακές καλλιεργητικές πρακτικές, καθώς οι αγορές απαιτούν προϊόν χωρίς υπολειμματικότητες, με μεγάλη αυστηρότητα στις περισσότερες περιπτώσεις.
Αναφέρθηκαν στο γενικότερο πλαίσιο, μίλησαν συγκεκριμένα για τα φυτοφάρμακα και για τους υδρογονάνθρακες, στάθηκαν σε όσα μπορούν να βελκτιώσουν την κατάστυαση από τη μειρά του παραγωγού, ανέφεραν παραδείγματα και απάντησαν σε ερωτήσεις παρισταμένων.
Η περίοδος που επελέγη είναι κρίσιμη, ώστε οι παραγωγοί να αποκτήσουν τη εςνημέρωση που απαπαιτείται πριν ξεκινήσουν οι φυτροπροστατευτικές παρεμβάσεις, ώστε να επιλέξουν την πιο ορθή λύση ανά περίπτωση. Ανάλογα θα χειαστεί να κινηθούν και αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες, μια πολύ κρίσιμη παράμετρος για το μέλλον του ελαιολάδου.

Κέλλυ Δημητρούλια

Βίντεο: Αντωνία Πτερνέα

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022