Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 11:02

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο και τελευταίο βιωματικό τριήμερο του Προγράμματος Agrifood Leadership

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο και τελευταίο βιωματικό τριήμερο του Προγράμματος Agrifood Leadership

Με εκπαιδεύσεις υψηλού ενδιαφέροντος και ένα πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων, ολοκληρώθηκε το όγδοο τριήμερο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά στην Ελλάδα.

Το εκπαιδευτικό τριήμερο, το οποίο είναι και το τελευταίο του προγράμματος για την τρέχουσα χρονιά, έλαβε χώρα στην Αθήνα, στο Λουτράκι και τη Νεμέα από τις 24 έως τις 26 Μαΐου, με χορηγό την NuAqua. Ο στόχος του προγράμματος Agrifood Leadership είναι να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γίνουν μέλη μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα.
Βασικός εκπαιδευτής του τριημέρου ήταν ο κ. Στάθης Κλωνάρης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης του Γ.Π.Α., του οποίου οι εισηγήσεις αφορούσαν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και το ελληνικό στρατηγικό σχέδιο. Αναλύθηκαν σε βάθος όλες οι πτυχές της κοινής γεωργικής πολιτικής και οι δυνατότητες που αυτή προσφέρει σε όσους απασχολούνται στον τομέα της Αγροδιατροφής. Ιδιαίτερα αξιόλογη ήταν και η εισήγηση για τη σημασία των πιστοποιήσεων στην αγροτική παραγωγή που πραγματοποίησε ο κ. Βασίλης Κίτσος, Τεχνικός Διευθυντής, από την COSMOCERT, η οποία συμμετέχει ως χορηγός προγράμματος και πιστοποιήσεων παρέχοντας 10 δωρεάν πιστοποιήσεις για βιολογικά προϊόντα προς τους συμμετέχοντες παραγωγούς του Agrifood Leadership.
Οι συμμετέχοντες του προγράμματος είχαν ένα πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων και παρουσιάσεων κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου η ομάδα του Agrifood Leadership συνομίλησε με την ηγεσία της αγροτικής τραπεζικής, ενώ την ίδια ημέρα επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πιο συγκεκριμένα, στις Υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και του Στρατηγικού Σχεδίου.
Εξαιρετικές εντυπώσεις δημιούργησε η επίσκεψη στο εργοστάσιο εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού eonio Loutraki της NuAqua, όπου οι συμμετέχοντες του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μια ιστορία επιτυχίας της ελληνικής μεταποίησης.
Οι εκπαιδεύσεις το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν στο Lafazanis Winery στη Νεμέα, οι οποίες συνδυάστηκαν με επισκέψεις στα αμπέλια του οινοποιείου και στις εγκαταστάσεις παραγωγής.
Χορηγός τριημέρου ήταν η NuAqua, την οποία και ευχαριστούμε για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση του τριημέρου και για την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις εργοστασίου εμφιάλωσης.
Το Agrifood Leadership του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή στην Ελλάδα. Έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις. Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του Αγροδιατροφικού Τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα.
Το πρόγραμμα Agrifood Leadership υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος είναι το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α.
Χορηγοί Βιωματικών Τριημέρων είναι οι εταιρείες COMPO EXPERT, KOUIMTZIS Group, Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, η Ένωση Μεσσηνίας, NuAqua. Χορηγός Διεθνούς Επίσκεψης είναι η DayGroup. Χορηγός Προγράμματος είναι η εταιρεία BAYER. Χορηγός Προγράμματος και Πιστοποιήσεων είναι η εταιρεία COSMOCERT. Χορηγός Aερομεταφορών είναι η εταιρεία SKY express. To πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα