Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 15:10

Στη Μεσσηνία πιλοτική εφαρμογή στην ελιά με drone

Στη Μεσσηνία πιλοτική εφαρμογή στην ελιά με drone

Στην Τριφυλία και την Πυλία πραγματοποιείται το πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής δολωματικών ψεκασμών με σύστημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στα πλαίσια του ICAERUS (Horizon Europe), στο οποίο συμμετέχουν 13 φορείς από οκτώ χώρες της ΕΕ. Οι ενέργειες αποτέλεσαν συνεργασία των ΓΠΑ/ ΕΣΥΦ/ ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ/ IONOS, του Υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας. 

Δείτε το βίντεο:

Για το πρόγραμμα μίλησαν σε ρεπορτάζ της Εύφορης γης οι: Αδάμ Μαντζούνης, γεωπόνος υπεύθυνος του κτήματος του πειράματος, ο ιδρυτής της IONOS, Στέλιος Χριστοδούλου και ο Γιάννης Μπιρμπίλης, γεωπόνος στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της Elanco Hellas.
Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα του πειράματος η εφαρμογή με drone φαίνεται να έχει παρόμοια αποτελεσματικότητα με την παραδοσιακή εφαρμογή αλλά με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα. Μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα δακοκτονίας σε επικλινείς και δυσπρόσιτους ελαιώνες καθώς και σε περιφραγμένα και δυσπρόσιτα μέρη. Ακόμη μειώνει το χρόνο εφαρμογής κατά 4 φορές και μειώνει δραστικά την σπατάλη νερού, 10-15 φορές σε σύγκριση με τον παραδοσιακό τρόπο.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022