Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 22:51

Μεσσηνία: Τέλος η αγωνία λόγω των καθυστερήσεων στη δακοκτονία

Τέλος μπαίνει στην αγωνία για τη δακοκτονία της Μεσσηνίας καθώς φαίνεται πως ξεκόλλησαν οι διαδικασίες και είναι θέμα ημερών -αν όχι ωρών- να υλοποιηθεί γενικευμένα το πρόγραμμα των δακοψεκασμών και να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των δακοπαγίδων.

Για την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, όπου έχουν τοποθετηθεί παγίδες, η εικόνα που παρουσιάζεται είναι η συνήθης, χωρίς να εμπνέει ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία, παρά τις ευνοϊκές συνθήκες που επικράτησαν για το δάκο τις προηγούμενες ημέρες, και μετά τις βροχοπτώσεις.

Όσον αφορά στη διαδικασία, σύμφωνα με τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας Γιάννη Κυριακόπουλο, αναμένεται η σχετική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να ολοκληρωθεί η υπογραφή των συμβάσεων με τους μειοδότες εργολάβους, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν κολλήματα στον προσυμβατικό έλεγχο. Παράλληλα υπάρχει η εντολή περιφερειάρχη για την εκτέλεση της δακοκτονίας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Να σημειωθεί πως μόνο για 8 περιοχές της Πυλίας είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, ενώ όσον αφορά στο απόθεμα φαρμάκων, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις, η υπηρεσία διαθέτει ό,τι χρειάζεται για τον πρώτο γενικό ψεκασμό.

Να σημειωθεί πως βαρύτητα με την έναρξη της διαδικασίας δίνεται σε περιοχές με ενδείξεις αυξημένου δακοπληθυσμού, ενδεχομένως με προτεραιότητα στην παραλιακή ζώνη.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα