Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 18:23

Πικρές αλήθειες, θεωρίες και... ελπίδες για το ελαιόλαδο στην Καλαμάτα (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Πικρές αλήθειες, θεωρίες και... ελπίδες για το ελαιόλαδο στην Καλαμάτα (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Το γεγονός πως είναι καθοριστικής σημασίας να ασκηθούν πιέσεις προς την Πολιτεία και να γίνεται στο εξής οργανωμένη εκπαίδευση και ενημέρωση κάθε εμπλεκόμενου στη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων σε εκδήλωση στην Καλαμάτα με θεματολογία σχετική με την ποιότητα του ελαιολάδου. Εκπρόσωποι φορέων ξεκαθάρισαν τη γνώση που υπάρχει για την διασφάλιση της ποιότητας του ελαιολάδου στην περιοχή, επισημαίνοντας την εξαιρετική ποιότητα, ενώ έγιναν αναφορές σε πρακτικές που ακολουθούνται στη Μεσσηνία καθώς και σε προβληματισμούς σχετικά με την αντιμετώπιση της ελαιοπαραγωγής και του κλάδου γενικότερα.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης:

Δυστυχώς η έντονη απουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, όπως και η απουσία παραγωγών, χαρακτήρισε την εκδήλωση.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ), το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και την Επιστημονική Εταιρία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) και στη διάρκειά της μίλησαν οι: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, γεν. γραμματέας του ΣΕΒΙΤΕΛ, Σταύρος Βέμμος, ομότιμος καθ. δενδροκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της 4Ε, Μανώλης Γιαννούλης, πρόεδρος της ΕΔΟΕ, Ευσταθία Γεωργακοπούλου, διευθύντριας ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Παναγιώτης Κάτσαρης, γεωπόνος στο Ινστιτούτο Ελαίας, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ - Δήμητρα στην Καλαμάτα, Γιάννης Πάζιος, διευθυντής συνεταιρισμού "Ένωση Μεσσηνίας", Ευάγγελος Ξυγκώρος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γιάννης Ηλιάδης, πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων, Κώστας Τσορώνης, χημικός - ελαιολόγος, εκπρόσωπος του ΚΑΕΜ, Νίκος Κουτσούκος, χημικός, ιδρυτής του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, Ιωάννης Βορβίλας, γεωπόνος, ταμίας του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας, θίγοντας ο καθένας από τη μεριά του τα επίκαιρα ζητήματα του κλάδου. 

 

Διαβάστε ακόμα: Από την εκδήλωση στην Καλαμάτα για την διασφάλιση άριστης ποιότητα στο ελαιόλαδο μας

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022