Στις 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις μας, του Προέδρου, του Διευθυντή και των Γεωπόνων της ΣΥΚΙΚΗΣ με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ παρουσία του κυρίου Ασσιούρα, όπου παρουσιάστηκαν διεξοδικά τα ευρήματα των ζημιών τα οποία συσωρευτικά προκλήθηκαν από τα ανωτέρω ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και αμέσως μετά έγιναν αυτοψίες σε συκοχώραφα, παρουσία των Γεωπόνων της ΣΥΚΙΚΗΣ προς τεκμηρίωση της άσχημης κατάστασης της συκοπαραγωγής.
Στη συνέχεια το Υποκατάστημα Τρίπολης του ΕΛΓΑ προέβη σε αναγγελία για υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους συκοπαραγωγούς.
Σας γνωστοποιούμε πως για το Δήμο Μεσσήνης η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς είναι μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2023.
Θα αποσταλεί από τη ΣΥΚΙΚΗ ενημερωτικό μήνυμα στους συκοπαραγωγούς όλων των Δήμων της Νοτίου Πελοποννήσου για την προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.