Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 10:20

ΣΥΚΙΚΗ: Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου οι δηλώσεις ζημιάς για τα σύκα στη Μεσσήνη

Σε συνέχεια σχετικών εγγράφων της ΣΥΚΙΚΗΣ προς τον ΕΛΓΑ για τις ζη-μιές που προκάλεσε ο παρατεταμένος δεκαπενθήμερος καύσωνας του Ιουλίου και οι τελευταίες πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις που επικράτησαν σε όλες τις συκοπαραγωγικές περιοχές, ακολούθησαν συνεχείς επικοινωνίες με τον φορέα του ΕΛΓΑ και υπήρξε άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση από το Διευθυντή του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τρίπολης κύριο Ασσιούρα Ιωάννη.

Στις 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις μας, του Προέδρου, του Διευθυντή και των Γεωπόνων της ΣΥΚΙΚΗΣ με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ παρουσία του κυρίου Ασσιούρα, όπου παρουσιάστηκαν διεξοδικά τα ευρήματα των ζημιών τα οποία συσωρευτικά προκλήθηκαν από τα ανωτέρω ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και αμέσως μετά έγιναν αυτοψίες σε συκοχώραφα, παρουσία των Γεωπόνων της ΣΥΚΙΚΗΣ προς τεκμηρίωση της άσχημης κατάστασης της συκοπαραγωγής.
Στη συνέχεια το Υποκατάστημα Τρίπολης του ΕΛΓΑ προέβη σε αναγγελία για υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους συκοπαραγωγούς.
Σας γνωστοποιούμε πως για το Δήμο Μεσσήνης η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς είναι μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2023.
Θα αποσταλεί από τη ΣΥΚΙΚΗ ενημερωτικό μήνυμα στους συκοπαραγωγούς όλων των Δήμων της Νοτίου Πελοποννήσου για την προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα