Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 17:36

Νέα γεωργία και νέα γενιά με τη συμβολή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η νέα γεωργία και η νέα γενιά συνενώνονται και στον Δήμο Τρικκαίων.

Αυτό το γενικό μήνυμα δόθηκε σε ομώνυμη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής που υλοποιήθηκαν από το ΓΠΑ από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2018 σε επιλεγμένες περιοχές της Θεσσαλίας. Στον Δήμο Τρικκαίων πραγματοποιήθηκαν δράσεις σχετικές με σεμινάριο ψυχανθών και ένα εξαιρετικά επιτυχημένο Summer School στο Μουσείο Τσιτσάνη. Σε αυτό, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες πρακτικές και τρόποι αξιοποίησης και εισαγωγής της σύγχρονης επιχειρηματικής αντίληψης στη γεωργία, σε επίπεδο, είτε παραγωγής, είτε δημιουργίας επιχειρήσεων και συναφών δράσεων.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου παρέστη στην εκδήλωση, καθώς ο Δήμος Τρικκαίων ήδη προωθεί δράσεις για την αξιοποίηση νέων καλλιεργειών, μέσω του «Σχεδίου Ασκληπιός» και των φαρμακευτικών φυτών.
Ο Δήμος Τρικκαίων εκπροσωπήθηκε και σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Δράσεις Κατάρτισης και Συμβουλευτικής για το νέο αγρότη - επιχειρηματία του μέλλοντος». Ο ειδικός συνεργάτης κ. Χάρης Καλλιάρας παρουσίασε τον Δήμο Τρικκαίων και τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για συνολική επιστροφή στον αγροδιατροφικό τομέα.
Το Έργο «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» πραγματοποιείται με τη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers State University of New Jersey, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα