Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 12:38

Ανακοίνωση της ΣΑΣΣΟΕ για την εκκίνηση των δηλώσεων ΟΣΔΕ

Η ΣΑΣΣΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ, υποστηρίζοντας την ψηφιοποίηση της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε την απόφαση του υπηρεσιακού Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ να εκκινήσουν την διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ με εξωστρέφεια και διαφάνεια. Διευκολύνοντας την ανάπτυξη εργαλείων, εφαρμογών και υπηρεσιών για την απλοποιημένη ηλεκτρονική υποστήριξη του συνόλου των παραγωγών όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.
Στον ΣΑΣΣΟΕ είχαμε αναδείξει έγκαιρα την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τα ΚΥΔ και οι αγρότες μέσα από τις μηχανορραφίες και τους πειραματισμούς των προηγούμενων ηγεσιών και των συνεργατών τους. Έχοντας επισημάνει τον κίνδυνο για τις έγκαιρες και έγκυρες πληρωμές των ενισχύσεων και τα τυχόν πρόστιμα που μπορεί να επιβληθούν.
Σήμερα όλοι οι υγιώς λειτουργούντες εμπλεκόμενοι αρχίζουν να βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ και ελπίζουν σε μία κανονικότητα στην υποβολή και επεξεργασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ αφήνοντας πίσω την μιζέρια και την ιδιοτέλεια κάποιων που επέφεραν δυστυχώς απαξίωση, προβλήματα και ευτελισμό.
Ο ΣΑΣΣΟΕ είχε και έχει ως μόνο γνώμονα το συμφέρον των χιλιάδων Ελλήνων αγροτών και μόνο με αυτή την οπτική βλέπουμε το ΟΣΔΕ, ως το σημαντικότερο εργαλείο στήριξης του αγροτικού εισοδήματος και ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της αγροτικής δραστηριότητας. Η δυνατότητα των Συνεταιρισμών να επιλέγουν συνεργάτες και υπηρεσίες, εάν και εφόσον αυτό κρίνουν ότι είναι προς το συμφέρον τους, είναι αυτονόητη και δεν απαιτεί καμία επιπλέον επιχειρηματολογία.
Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης νέων υπηρεσιών γύρω από το ΟΣΔΕ θα συμβάλει στην ψηφιοποίηση του αγροτικού τομέα και γι’ αυτό αποτελεί στόχο όχι μόνο της ΚΑΠ αλλά προφανώς και του ΣΑΣΣΟΕ και όσων ενδιαφέρονται για τον Έλληνα αγρότη, και κατά συνέπεια πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθούν.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα