Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 13:00

"Άρωμα Έβρου" : Δράση αγροτουρισμού με την υποστήριξη του ΕΟΤ

Η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ευαίσθητης περιοχής του Έβρου και των επιχειρήσεών της που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αγροτουρισμού, αποτελεί τον κεντρικό στόχο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚοινΣεπ «Άρωμα Έβρου» στο Πύθιο Διδυμοτείχου στις 10 και 11 Ιουνίου και στον Βάλτο Ορεστιάδας στις 17 και 18 Ιουνίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται φέτος για δεύτερη χρονιά υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, καθώς αναδεικνύουν μια ήπια θεματική δραστηριότητα που συνδέει τον τουριστικό κλάδο με την πρωτογενή παραγωγή και ταυτόχρονα προβάλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της περιοχής.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άρωμα Έβρου» τόσο στο Πύθιο όσο και στον Βάλτο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αγροκτήματα λεβάντας της ΚοινΣεπ, να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της εταιρείας και να γνωρίσουν από κοντά τα φημισμένα μεταξωτά υφάσματα από το Σουφλί. Ακόμα, θα ξεναγηθούν στο βυζαντινό κάστρου, τη μεταλλική σιδηροδρομική γέφυρα, μέρος της διαδρομής του θρυλικού Orient Express, και άλλα αξιοθέατα του Πυθίου, θα απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα με φόντο τον ποταμό Έβρο με τη συνοδεία τοπικών πιάτων και κρασιών και θα παρακολουθήσουν την προβολή κινηματογραφικής ταινίας μέσα στο αγρόκτημα. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης καινοτόμων προγραμμάτων αγροτουρισμού στην Ελλάδα, με επίκεντρο στην συγκεκριμένη περίπτωση την καλλιέργεια και παραγωγή λεβάντας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα