Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 13:00

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την αγροδιατροφή στο Ακριτοχώρι

Οι προκλήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα, οι παγκόσμιες τάσεις στον κλάδο, αλλά και οι ευκαιρίες ανάπτυξης που διαφαίνονται, αναδείχθηκαν σε ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 01/02 η Δημοτική Κίνηση ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ στο Ακριτοχώρι.

Όπως τονίσθηκε από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης, υποψήφιο Δήμαρχο Γεώργιο Τάτσιο, στόχος των ενημερωτικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν είναι να δοθούν σε γεωργούς και κτηνοτρόφους διέξοδοι για επαγγελματική αναρρίχηση, μιας και ο Δήμος Σιντικής έχει ως συγκριτικό πλεονέκτημα την αγροδιατροφή, η οποία μπορεί να παράγει πλούτο και μαζί με την μεταποίηση μπορούν να ενισχύσουν με προστιθέμενη αξία τα προϊόντα της περιοχής και φυσικά την τοπική οικονομία.
Καταρτισμένοι εισηγητές παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη του ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχτηκαν ήταν:
1. Σχεδιασμός και αδειοδότηση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο & βιομάζα - Ζήσης Λουκάς - Διευθυντής Μονάδας Βιοενέργεια Α.Ε Νιγρίτας.
2. Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανάπτυξης συνεργασιών - Θωμαή Μπόζιου- Υπεύθυνη Έργου Strengthen - Προϊσταμένη τμήματος Επιμελητηρίου Σερρών
3. Βιολογικές Καλλιέργειες - Σαββίνα Τσατσαρή – Μελετήτρια - Γεωπόνος.
Από τους εισηγητές τονίσθηκε ο καθοριστικός ρόλος του τομέα της αγροδιατροφής στην ελληνική οικονομία, ο οποίος κατέχει σημαντικό μερίδιο στις εξαγωγές, αλλά και τις προοπτικές που διαφαίνονται για τις ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Η ενημερωτική εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου του Δήμου Σιντικής, αφού μέσα από αυτή αναδείχθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει στην εποχή μας ο πρωτογενής τομέας, αλλά και οι ευκαιρίες για ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη. Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών υπήρξε επαρκής χρόνος και δόθηκε η ευκαιρία στο ακροατήριο να υποβάλει τα ερωτήματά του.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα