Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 13:06

Δεσμεύσεις Νίκα μετά την Πανπελοποννησιακή διαμαρτυρία της ΟΑΣΠΠ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΠΠ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 25 Γενάρη η Πανπελοποννησιακή διαμαρτυρία που οργάνωσε στην Τρίπολη.

Πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Τρίπολης όπου κατέληξε έξω από τα γραφεία της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όπου αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα. Στην συνάντηση κατατέθηκαν τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων της Πελοποννήσου. Ως απάντηση στα αιτήματα ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας δεσμεύτηκε στα εξής:

· Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης που υπολείπεται από το πρόγραμμα νέων αγροτών. Όπου βρίσκονται στην ομηρία των επιλαχόντων νέοι αγροτοκτηνοτρόφοι.

· Να πραγματοποιηθεί εντός λίγων ημερών συνάντηση της ΟΑΣΠΠ με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και αρμοδίων του ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ, ώστε να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αγροτοκτηνοτρόφοι στην παραγωγή τους.

Η ΟΑΣΠΠ καλεί όλους τους αγροτικούς, κτηνοτροφικούς συλλόγους και όλες και όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Πελοποννήσου να μην είναι σε αναμονή, να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.

Διεκδικούν:

· Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.

· Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

· Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

· Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα