Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 00:12

Δεν αρκούν τα λεφτά για τη δακοκτονία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δεν αρκούν τα λεφτά για τη δακοκτονία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Χαμηλότερη των αναγκών  είναι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα δακοκτονίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου διαπιστώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην Τρίπολη, όπου έγινε γνωστό πως θα υπάρξει αίτημα συμπληρωματικών πόρων.

Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη 21 Ιουνίου και συμμετείχαν οι προϊστάμενοι Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας καθώς και οι υπεύθυνοι του προγράμματος της δακοκτονίας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επισημάνθηκε η ανάγκη προσοχής για τον άρτιο προγραμματισμό και την ταχύτατη εξέλιξη των διαγωνιστικών διαδικασιών, ενώ αναδείχθηκαν καθυστερήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), σε ότι αφορά στην κατανομή του εποχιακού προσωπικού (γεωπόνοι - τομεάρχες), η οποία έγινε μόλις στις 15 Ιουνίου, ένα μήνα αργότερα από την αντίστοιχη κατανομή της περσινής περιόδου.

Kοινή διαπίστωση όλων των υπηρεσιακών παραγόντων για την ανάγκη άμεσης νομοθετικής παρέμβασης σε ότι αφορά τον προσυμβατικό έλεγχο για την δακοκτονία και συγκεκριμένα την τροποποίηση του άρθρου 65 παρ. 2 του Ν. 4484/2017 ΦΕΚ 110 (τεύχος Α΄). Οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες ανέφεραν πως υπάρχει σχετική δέσμευση από την  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για άμεση κατάθεση της σχετικής τροποποίησης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022