Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 16:22

Πρότυπο οικισμό για εργάτες γης και δράσεις για κομποστοποίηση ετοιμάζει η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Μεσσήνης Γαία

Για την απόφασή τους να προχωρήσουν στην κατασκευή πρότυπου οικισμού για τους εργάτες γης και για τους στόχους τους, μεταξύ των οποίων η αξιοποίηση των κλαδεμάτων της ελιάς για παραγωγή κομπόστ και η βελτίωση των καλλιεργητικών μεθόδων και προς την κατεύθυνση της μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενημέρωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Μεσσήνης Γαία, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Στάθη Αναστασόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα το πρωί.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Βασίλης Μπουρνά και τα μέλη: Παναγιώτη Καλλιντέρη, Λάμπρο Στέφανο και Άγγελο Στριχά, για τη δράση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και για τη στόχευση που έχει στην κατεύθυνση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και του δίκαιου εμπορίου.

Επίσης συζητήθηκε και αίτημα για παραχώρηση δημόσιας γης για καλλιέργεια και φιλοξενία δράσεων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ..

Ο αντιπεριφερειάρχης αρχικά συνεχάρη τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.. για τις πρόσφατες βραβεύσεις σε εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη και στο Βερολίνο, και εξέφρασε την ικανοποίησή του που μια κοινωνική επιχείρηση έχει μια τόσο πετυχημένη πορεία, τονίζοντας ότι ως Περιφέρεια "στηρίζουμε την φιλοσοφία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές και προωθούμε κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο interreg Europe". Τόνισε επίσης ότι είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που καταβάλλεται από τα μέλη, αφενός στην παραγωγή ποιοτικού προϊόντος και αφετέρου στην εξαγωγική δραστηριότητα βιολογικού ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε τους χαμηλούς δείκτες συνεργασίας σε επίπεδο κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι είναι σε ποσοστό 5% σε επίπεδο χώρας, σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό του 20%, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες προσέγγισης του ευρωπαϊκού ποσοστού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα