Κυριακή, 22 Μαϊος 2022 17:00

Άνθρωποι της γης: Η Α. Βεζύρη μας εισάγει στο κόσμο της αρχαίας υπερτοφής, του κρίταμου

 Η Ανθή Βεζύρη, είναι η ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια της EthraCycladicFarm στην Σύρο, όπου παράγει κατ’ αποκλειστικότητα το βραβευμένο και βιολογικό κρίταμο. Το κρίταμο παρόλη τη μακρά ιστορία που έχει στη Μεσόγειο και τα οφέλη του, δεν είναι ευρέως γνωστό.

 Η εταιρεία δημιουργήθηκε από την κ. Βεζύρη το 2016 και μεταποιεί ένα προϊόν με χιλιάδες έτη ιστορίας, αφού αποτελούσε και  αποτελεί πολύτιμο διατροφικό συστατικό για τους λαούς της Μεσογείου. Δραστηριοποιείται σε μια έκταση συνολικά 11 στρεμμάτων, με συνοδοιπόρο της τον σύντροφό της Αριστομένη. Πρόκειται για δυο ανθρώπους που εγκατέλειψαν συνειδητά την ταραχώδη ζωή της πόλης και μετακόμισαν στην Σύρο.

Το βιολογικό κρίταμο της EtrhaCycladicFarm έχει βραβευτεί με το Authentic Taste Of Greece - Gold Award 2021 & 2022 από τον Οργανισμό Greek Taste Beyond Boarders για την ποιότητα του προϊόντος αλλά και για τη συμβολή στη διατήρηση της αυθεντικής ελληνικής γεύσης.

 

Νωρίτερα η κ. Βεζύρη ζούσε στην Αθήνα, όπου εργαζόταν και προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες αναφορικά με την καριέρα και την οικογένεια. Ωστόσο, παρά τις πολυποίκιλες σπουδές της στη μουσική και την διοίκηση επιχειρήσεων, συνειδητοποίησε πως οι ρυθμοί της πρωτεύουσας δεν της ταίριαζαν πραγματικά. Ειδικότερα, εξηγεί πως «οι στόχοι και τα όνειρα μου για μια πιο άνετη, χαρούμενη και ευτυχισμένη ζωή φάνταζαν άπιαστοι». Ακόμη, οι κύκλοι της έκλειναν σε βασικούς τομείς της ζωής της και τα παιδιά της, ξεκίνησαν να ακολουθούν τον δικό τους δρόμο.

 

 

 Έχοντας περισσότερο χρόνο και διάθεση, για να ασχοληθεί με κάτι δημιουργικό, γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη η ανάγκη της για ενασχόληση με την φύση, «ενώ ένα σπίτι πάνω από τη θάλασσα τροφοδότησε την ανάγκη μου να ζήσω μακριά από το αστικό περιβάλλον. Έτσι όλα αυτά, με έφεραν στο κυκλαδίτικο πέλαγος» συμπληρώνει. Η Σύρος, ενεργοποίησε τις αισθήσεις της και αποτέλεσε τον καινούργιο μαγικό κόσμο, που ανυπομονούσε να εξερευνήσει.

Η κ. Βεζύρη μιλώντας για το κρίταμο, κάνει λόγο περισσότερο για φιλοσοφία και τρόπο ζωής, παρά για δουλειά. «Το να ξυπνάμε το πρωί, να πηγαίνουμε στο χωράφι και να βλέπουμε τις καλλιέργειες, σε τι κατάσταση είναι, αν έχουν ανθίσει ή ωριμάσει… έτσι εμείς βιώνουμε τις εποχές. Συνυπάρχουμε και εντασσόμαστε στους ρυθμούς της φύσης» δηλώνει και συμπληρώνει «έτσι, διαπιστώσαμε ότι τους καρπούς αυτούς, θέλουμε να τους μοιραζόμαστε με όλο τον κόσμο και όπως η φύση και ο πλούτος της μας συστήθηκαν κι εμείς με τη σειρά μας να τους συστήσουμε στον κόσμο».

 

 

 

 

Κ.Χ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο και άλλα παρόμοια στο περιοδικό Εύφορη γη #18. Γίνετε συνδρομητής εδώ

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα