Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 18:02

Άνθρωποι της γης: Ο M. Φετοκάκης από τον κινηματογράφο στον χυμό αλόης με λεμόνι και μαστίχα

Ο Μιχάλης Φετοκάκης, είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας “Natuevo”, η οποία παράγει χυμό αλόης με λεμόνι και μαστίχα. Ο βιολογικός αυτός χυμός, είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για το στομάχι και το ανοσοποιητικό. Ο κ. Φετοκάκης μας απαριθμεί τις ευεργεσίες της πόσιμης αλόης και διηγείται την πορεία του, από τον κινηματογράφο στο περιβόλι του Βασιλεώνοικου της Χίου.

Είναι 38 χρονών καλλιεργεί aloe vera, ποικιλίας barbadensis miller και παράγει χυμό, με 99% φύλλα αλόης. Ζει τα τελευταία χρόνια στην Χίο, απ’ όπου και κατάγεται. Στο παρελθόν όμως, ζούσε στην Αθήνα και εργαζόταν εκεί ως βοηθός σκηνοθέτη/τεχνικός κινηματογράφου.

Οι γονείς του μπορεί να μην ήταν αγρότες, ωστόσο, όπως αναφέρει και ο ίδιος, οι γονείς του πάντα διατηρούσαν μία ιδιαίτερη σχέση με τη γη. Ο πατέρας του συνήθιζε να καλλιεργεί χιώτικες ποικιλίες στην Αθήνα και αναφέρει χαρακτηριστικά «πόση αντίθεση έκανε το χωράφι, με το γκρι στις πολυκατοικίες», καθώς θυμάται το μποστάνι του πατέρα του ανάμεσα στα ψηλά κτήρια, σε περιοχή των προαστίων.

Το 2012 ήταν, όταν πήρε την απόφαση να επιστρέψει στα πατρογονικά του εδάφη και να αξιοποιήσει τα κτήματα, που είχε αφήσει ο παππούς του, στο Βασιλεώνοικο Χίου.

Η επιλογή της καλλιέργειας αλόης για τον Μ. Φετοκάκη, δεν ήταν τυχαία. Αναζητούσε μία ανθεκτική καλλιέργεια, που να του άφηνε το περιθώριο να πηγαινοέρχεται στην Αθήνα καθώς ακόμα εργαζόταν στον χώρο του κινηματογράφου. Έτσι, η αλόη, που ανήκει στα κακτοειδή, ήταν η ιδανική επιλογή, αφού δεν χρειάζεται πολύ νερό και πολλές άλλες φροντίδες.

Το 2014, συνειδητοποίησε ότι μπορεί να ζήσει αποκλειστικά από αυτό και στη συνέχεια πούλησε το σπίτι του στην Αθήνα. Αφού μετακόμισε μόνιμα στη Χίο, αφοσιώθηκε στην εταιρεία του, τη «Natuevo».

Ειδικότερα, ο βιολογικός χυμός αλόης της «Natuevo», εξηγεί ο Μ. Φετοκάκης, έχει υποστεί ειδική και σχολαστική επεξεργασία, ώστε να αποβληθεί το τοξικό της στοιχείο, η αλοΐνη. Το μόνο της συντηρητικό είναι το λεμόνι, για να εξισορροπηθεί στα 3,7 ph. Επίσης, στο χυμό αλόης, προστίθεται και η μαστίχα, παραδοσιακό προϊόν (τοπικό brand) της Χίου, που προσφέρει μία εξωτική γεύση.

Η αλόη, διευκρινίζει ο κ. Φετοκάκης , και ειδικά το είδος της αλόης που χρησιμοποιεί, το “barbadensis miller”, έχει αποδειχθεί από μελέτες, πως βοηθάει στο γαστρεντερικό σύστημα του ανθρώπου, στην ανάπλαση κυττάρων στα τοιχώματα του εντέρου, στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού, στη μείωση του σακχάρου και τέλος, στο ανοσοποιητικό. Επίσης, ο Μιχάλης Φετοκάκης συμπληρώνει πως η αλόη ενδείκνυται και για εξωτερική χρήση, όπως για μία θρεπτική μάσκα μαλλιών.

https://www.tiktok.com/@natuevoaloeverajuice/video/6938801564974943493?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7077562222415578630

Τον χυμό από αλόη, με λεμόνι και μαστίχα, μπορείτε να το βρείτε σε διάφορα σημεία πώλησης στην Ελλάδα, ενώ αυτή τη στιγμή διατίθεται σε 60 καταστήματα, όπως μας κάνει γνωστό.

Τέλος, αναφέρει πως το κτήμα του παππού του ήταν αμυγδαλεώνας, που με τα χρόνια εξαφανίστηκε. Τώρα όμως, έχει αρχίσει και ο ίδιος να καλλιεργεί δειλά- δειλά κάποιες αμυγδαλιές ξανά. Κλείνοντας, αναφέρει πως «στο μέλλον, σκέφτομαι, να επιχειρήσω το κομμάτι των εξαγωγών» και συμπληρώνει, πως θα κυκλοφορήσει και μία άλλη γεύση χυμού αλόης, σύντομα. 

Κ.Χ.

 Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο και άλλα παρόμοια στο περιοδικό Εύφορη γη #18. Γίνετε συνδρομητής εδώ

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα