Όλοι οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν ότι τέτοιες συναντήσεις θα πρέπει να γίνονται σε τακτική βάση και πως θα πρέπει να υπάρξει ένωση των δυνάμεων για το καλύτερο αποτέλεσμα στον αγροτικό τομέα στη Λακωνία.
Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα τόνισε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ο πυλώνας για την ανάπτυξης της οικονομίας και ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, παρά την έλλειψη ανθρώπινων πόρων, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει την τοπική αγροτική οικονομία.Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου 2018 στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη.
Πήραν μέρος ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκος Ηλίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Καρράς Τάκης και Χρυσαδάκος Σταυρός, ο πρόεδρος ΕΑΣ Λακωνίας κ. Προκοβάκης Νικόλαος, ο πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής κ.Παπαδάκος Σπύρος και τα μέλη της επιτροπής κ.Αναγνωστάκος Χρήστος, κ.Γκολέμης Αναστάσιος, κ.Μπλέτας Πέτρος, , κ.Σκαφιδάς Γιώργος, ο πρόεδρος ΑΣΕ Σκάλας κ. Σαρρής Στέλιος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» κ. Κυριακόπουλος Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Αγροτικού ελαιουργικού συνεταιρισμού Αγγελώνας κ.Κοκκαλιαρης Αγγελής, ο κ. Φαρλέκας Μιχάλης πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγίων Αναργύρων, ο κ. Σάλαρης Ηλίας (ελαιοτριβείο Θεολόγος), ο κ. Καραγιάννης Αριστοτέλης (ελαιοτριβείο Πελλάνας) , ο κ. Μανιατάκος Δημήτριος (συσκευαστήριο), ο κ. Αγγελόπουλος Μαυροειδής (συσκευασία-εξαγωγές), η κα Βασιλάκου – Σκεύη Μαργαρίτα (συσκευαστήριο), η κα Μπουφίδη Μαργαρίτα (Αγροτικός συνεταιρισμός Αγροτικών προϊόντων ΛΑΜΠΙΔΩ), ο κ. Αργυρόπουλος Σταύρος (παραγωγός επιχειρηματίας), ο κ. Σταματάκος Ιωάννης (παραγωγός επιχειρηματίας), ο έμπορος ελιάς Καλαμών κ. Κάτσαρης Γεώργιος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας.