Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 10:00

Λακωνία: Ο αγροτικός τομέας πυλώνας για την ανάπτυξης της οικονομίας

Συζήτηση για θέματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα στη Λακωνία όπως οι επιδοτήσεις, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, οι εξαγωγές και η προώθηση των λακωνικών προϊόντων, η προσπάθεια καταστολής του παράνομου εμπορίου, η στήριξη των μικρών παραγωγών καθώς επίσης και η διαχείριση των υδάτινων πόρων έγινε στη σύσκεψη με θέμα «Αγροτικός τομέας στη Λακωνία - προβλήματα και προοπτικές».

Όλοι οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν ότι τέτοιες συναντήσεις θα πρέπει να γίνονται σε τακτική βάση και πως θα πρέπει να υπάρξει ένωση των δυνάμεων για το καλύτερο αποτέλεσμα στον αγροτικό τομέα στη Λακωνία.
Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα τόνισε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ο πυλώνας για την ανάπτυξης της οικονομίας και ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, παρά την έλλειψη ανθρώπινων πόρων, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει την τοπική αγροτική οικονομία.Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου 2018 στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη.
Πήραν μέρος ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκος Ηλίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Καρράς Τάκης και Χρυσαδάκος Σταυρός, ο πρόεδρος ΕΑΣ Λακωνίας κ. Προκοβάκης Νικόλαος, ο πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής κ.Παπαδάκος Σπύρος και τα μέλη της επιτροπής κ.Αναγνωστάκος Χρήστος, κ.Γκολέμης Αναστάσιος, κ.Μπλέτας Πέτρος, , κ.Σκαφιδάς Γιώργος, ο πρόεδρος ΑΣΕ Σκάλας κ. Σαρρής Στέλιος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» κ. Κυριακόπουλος Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Αγροτικού ελαιουργικού συνεταιρισμού Αγγελώνας κ.Κοκκαλιαρης Αγγελής, ο κ. Φαρλέκας Μιχάλης πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγίων Αναργύρων, ο κ. Σάλαρης Ηλίας (ελαιοτριβείο Θεολόγος), ο κ. Καραγιάννης Αριστοτέλης (ελαιοτριβείο Πελλάνας) , ο κ. Μανιατάκος Δημήτριος (συσκευαστήριο), ο κ. Αγγελόπουλος Μαυροειδής (συσκευασία-εξαγωγές), η κα Βασιλάκου – Σκεύη Μαργαρίτα (συσκευαστήριο), η κα Μπουφίδη Μαργαρίτα (Αγροτικός συνεταιρισμός Αγροτικών προϊόντων ΛΑΜΠΙΔΩ), ο κ. Αργυρόπουλος Σταύρος (παραγωγός επιχειρηματίας), ο κ. Σταματάκος Ιωάννης (παραγωγός επιχειρηματίας), ο έμπορος ελιάς Καλαμών κ. Κάτσαρης Γεώργιος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα