Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 09:20

Στους δρόμους οι αγρότες της Μεσσηνίας για άλλη μία φορά - Κινητοποιήση στην Εθνική Οδό Καλαμάτας - Πύλου

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχώρησαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στη Μεσσηνία, ενισχύοντας το μπλόκο στο Σουληνάρι το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και πραγκατοποιώντας συμβολική κινητοποίηση την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.

"Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας που κατεβήκαν με τα τρακτέρ  και τα αγροτικά τους μηχανήματα στην μεγάλη κινητοποίηση στην Καλαμάτα. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά καλούμε τους συναδέλφους μας, που κάθονται στα σπίτια τους να ενισχύσουν τα μπλόκα.

Διεκδικούμε την επιβιώση μας ώστε να υπάρχουμε αύριο στα χωράφια μας με τα δίκαια αιτήματά μας. Συνεχίζουμε μέχρι να γίονουν δεκτά τα αιτήματά μας.  Απαντούμε πιο δυναμικά. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18/2 στο μπλόκο Σουληναρίου, αποφασίστηκε το Σάββατο 19/2 ενίσχυση του μπλόλου με τρακτέρ, Κυριακή 20/2 συμβολικούς αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Καλαμάτας - Πύλου.

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΘΑ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ                                                                                                           

 ΖΗΤΑΜΕ:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.ά.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα