Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 12:03

Μαντάς: «Με 2 εκ. ευρώ ενισχύονται οι παραγωγοί ξερών σύκων λόγω πανδημίας»

Στη τελική έγκριση της απευθείας στήριξης των παραγωγών ξερών σύκων με κονδύλια συνολικού ύψους 2 εκ. ευρώ προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια της πρόσφατης έγκρισης του προγράμματος ενισχύσεων που δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια σειρά αγροτικών προϊόντων που καλλιεργούνται στην Ελλάδα.

 Η εν λόγω ενίσχυση αφορά στην ανάγκη στήριξης των παραγωγών ξερών σύκων λόγω της τρέχουσας έξαρσης της νόσου Covid-19, δεδομένου ότι τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας έχουν επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την παραγωγική δραστηριότητα πολλών αγροτών, αλλά και τη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών του κλάδου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, η ενίσχυση θεωρείται δικαιολογημένη εφόσον εφαρμόζεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα και έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την έξαρση της νόσου.

 

Η ενίσχυση στους παραγωγούς ξηρών σύκων της Μεσσηνίας έρχεται σε συνέχεια της συστηματικής δραστηριότητας που πραγματοποίησε για τη στήριξή τους ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σύκων και Ξηρών Καρπών – ΣΥΚΙΚΗ, κ. Παναγιώτη Παπαγεωργίου και τους εκπροσώπους του συνεταιρισμού. Μέσα από τη συγκεκριμένη ενίσχυση η οποία αναμένεται να δοθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επιτυγχάνεται η άμεση ανακούφιση πολλών παραγωγών ξερών σύκων της περιοχής μας από τις επιπτώσεις της πανδημίας και την οικονομική ύφεση και ζημιά που έχουν προκαλέσει τα μέτρα για την ανάσχεσή της. Ταυτόχρονα δίνεται μια σημαντική ανάσα για το επόμενο διάστημα, ώστε όλοι οι παραγωγοί, οι συνεταιριστικοί φορείς και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να παραμείνουν προσηλωμένοι στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, τα οποία ως γνωστόν αποτελούν μερικούς από τους καλύτερους πρεσβευτές της περιοχής μας, τόσο στις εγχώριες αγορές όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα