Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 20:36

Κεδίκογλου: Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων

Τη διενέργεια εντατικότερων ελέγχων σε ό,τι αφορά την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων, δεσμεύθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους βιοκαλλιεργητών.

   «Αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και προσωπική μου πεποίθηση η ενίσχυση του κλάδου της βιολογικής γεωργίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε πως «είναι από τα σημαντικότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ως χώρα».

   Ο αρμόδιος υφυπουργός πρότεινε τη δημιουργία καμπάνιας για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών βιολογικών προϊόντων, προκειμένου να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό για την αξία τους. Οι βιοκαλλιεργητές από την πλευρά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, «εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τα θέματα του Μέτρου Ενίσχυσης της Βιολογικής Γεωργίας (Μέτρο 11) και της δημιουργίας πλαισίου στήριξης των αγορών βιολογικών προϊόντων».

   Στη σύσκεψη εκ μέρους των βιοκαλλιεργητών παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Αυτοδιαχειριζόμενου Φορέα Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, Χρυσούλα Σκορδίτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥ.Β.Α.Α.), Ηλίας Μαυριάς, το μέλος του ΣΥ.Β.Α.Α., Ηλίας Καλογεράκης, η προϊσταμένη της διεύθυνσης Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων του ΥΠΑΑΤ, Ελένη Τζαβέλα, ο διοικητικός γραμματέας του ΣΥ.Β.Α.Α., Σταμάτης Μπεζεριάνος και η ταμίας του Συλλόγου, Παναγιώτα Παφίλη. 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα