Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 12:28

Όσπρια: Οι φακές πρώτες στην προτίμηση των καταναλωτών - Πόσο επηρεάζει την αγορά η μειωμένη παραγωγή λόγω καιρού

Ο χειμώνας αυξάνει την κατανάλωση οσπρίων όμως η παραγωγή τους αυτή τη χρονιά επηρεάστηκε σημαντικά από τον καιρό της περασμένης άνοιξης. Η Εύφορη γη απευθύνθηκε σε τρία μεγάλα παντοπωλεία της Αθήνα, οι εκπρόσωποι των οποίων μας μίλησαν για την επάρκεια και τις προτιμήσεις στην κατανάλωση των οσπρίων αυτή τη περίοδο. όσο για τις προτιμήσεις των καταναλωτών, φαίνεται πως οι φακές κερδίζουν την πρώτη θέση, με διαφορά. 

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη παντοπωλείου στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Ευριπίδου, ο πρόσφατος παγετός δεν επηρέασε ιδιαίτερα την καλλιέργεια οσπρίων, όσο ο καύσωνας του καλοκαιριού -στην περίπτωση των φασολιών Πρεσπών. Οι τιμές των παραγωγών έχουν διατηρηθεί, όμως στο σουπερμάρκετ έχουν αυξηθεί, γεγονός που πλήττει την αγορά, αναφέρει. Όσο για τις προτιμήσεις του Αθηναίου καταναλωτή, εξηγεί πως οι φακές είναι αρκετά ψηλά και ακολουθούν τα ρεβίθια, τα φασόλια γίγαντες, η φάβα και τα μαυρομάτικα φασόλια.

Στην Αγία Παρασκευή, από κατάστημα της οδού Διονυσίου Σολωμού, η υπεύθυνη μας είπε πως έχει παρατηρήσει αυτή την περίοδο μερική έλλειψη στα όσπρια. Αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα του άστατου καιρού της  άνοιξης του 2021, γεγονός που επηρέασε την παραγωγή. Πρώτη στις προτιμήσεις του Αθηναίου καταναλωτή πιστεύει πως έρχεται η φακή και ακολουθούν τα φασόλια.

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος στην Πεύκη, στην οδό Σοφούλη, δεν έχει παρατηρήσει κάποια έλλειψη προς το παρόν, λαμβάνοντας υπόψη και τα αποθέματα στην αποθήκη. Ιδιαίτερη προτίμηση των καταναλωτών έχει παρατηρήσει πάντως στα χονδρά φασόλια, στους γίγαντες, στα ρεβίθια και στις φακές.

Κ.Χ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα