Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 18:43

Αραχωβίτης: “Aυξημένα ποσοστά χρηματοδότησης για όλη τη Λακωνία στον Αναπτυξιακό Νόμο”

Αραχωβίτης: “Aυξημένα ποσοστά χρηματοδότησης για όλη τη Λακωνία στον Αναπτυξιακό Νόμο”

O βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης στη σύζητηση του Αναπτυξιακού Νόμου που εισήχθη χθες, 19 Ιανουαρίου 2022, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τόνισε, πως "η αεράμυνα της χώρας και ο Αναπτυξιακός Νόμος χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες".

Ειδικότερα ο κ. Αραχωβίτης αποκαλώντας “φιέστα” της Κυβέρνησης την παραλαβή της πρώτης μοίρας των Rafale ανέφερε: “Η αεράμυνα και η άμυνα της χώρας χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες, όπως και ο εθνικός αναπτυξιακός νόμος χρηματοδοτεί επενδύσεις με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών και γι’ αυτό χρειάζεται να είμαστε πιο προσεκτικοί και να έχουμε μεγαλύτερο σεβασμό”.

Στη συνέχεια ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε κάποιες επισημάνσεις σχετικά με τον Αναπτυξιακό Νόμο:

  • Πρώτον, ο πρωτογενής τομέας και η βιομηχανία τροφίμων και ποτών είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα.
  • Η πρωτογενής παραγωγή και η βιομηχανία τροφίμων που γίνεται συνήθως εκεί που γίνεται η πρωτογενής παραγωγή, συμβάλλει στην περιφερειακή συνοχή.
  • Η βιομηχανία, ιδιαίτερα η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της μεταποίησης.
  • Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι το 98%. Το 98% είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.
  • Ο κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης τροφίμων έδειξε τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, τη μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, αλλά και τη μεγαλύτερη επενδυτική δραστηριότητα μέσα στα  χρόνια της κρίσης. Χαρακτηριστικό αυτού, είναι ότι το σύνολο των ενταγμένων έργων στο ν.4399/2016 το 44% ήταν επενδύσεις του τομέα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Αραχωβίτης στο ειδικό άρθρο (68), όπου προβλέπονται αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, όπως η Μάνη, η Εύβοια, η Ηλεία κ.α. “Είχαμε δύο καταστροφικά κύματα που πέρασαν και σωστά δίνετε αυξημένο ποσοστό. Όμως εδώ, δεν διευκρινίζεται αν θα είναι σε επίπεδο νομού, ολόκληρου νομού ή των περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θεωρούμε ότι, πρέπει να γίνουν σε επίπεδο νομού, γιατί όλη η οικονομία της περιοχής του νομού έχει επηρεαστεί” τόνισε.

Τέλος, ο βουλευτής αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του άρθρο 71, όπου "όλες οι κρίσιμες λεπτομέρειες και οι προϋποθέσεις υπάγονται σε υπουργικές αποφάσεις. Μία πρακτική που η Κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο ακολούθησε και στο νόμο για τις λαϊκές αγορές, που και εκεί, τα κρίσιμα σημεία παραπέμπονταν σε μελλοντικές Υπουργικές Αποφάσεις. Οχι μόνο κάτι τέτοιο δεν αποτελεί παράδειγμα καλής νομοθέτησης, αλλά χάνεται επιπλέον πολύτιμος χρόνος από την υποβολή επενδυτικών σχεδίων."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022