Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 12:14

Go On: Ο Λάμπρος Καραγγελής μιλά για το πάθος του

Από τον πάγκο της λαϊκής στα βραβεία της AFFΑ. Τον Λάμπρο Καραγγελή τον γνωρίζουμε για τα μανιτάρια του και την Harma Foods, με τα αυτοφυή και τις ποικιλίες που καλλιεργεί.

Η αναπτυξιακή τροχιά του εγχειρήματος του Λάμπρου είναι σημαντική. Άλλωστε, είναι ο πρώτος καλαματιανός που ασχολήθηκε επαγγελματικά με την καλλιέργεια μανιταριών αλλά και τα αυτοφυή, όπως επισημαίνει, ενώ η επαφή του με τον κόσμο στη λαϊκή αγορά Καλαμάτας του έχει δώσει πολλά. Η εμπιστοσύνη του κόσμου και η αμεσότητα που υπάρχει με τον κάθε καταναλωτή, του δίνουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Η δύναμη αυτή αλλά και το πάθος του για τα μανιτάρια τον οδήγησαν μάλιστα να καλλιεργήσει νέες θεραπευτικές/φαρμακευτικές ποικιλίες στην Καλαμάτα.

Υπάρχει άλλωστε ένα σημαντικό κεφάλαιο γνώσης, το οποίο αποτυπώνεται και στην καλλιέργεια και στα αυτοφυή, με συνεχή μάλιστα επιμόρφωση. Επιπλέον, στον διαγωνισμό Athens Fine Food Awards (AFFA), απέσπασαν «Χρυσό Αστέρι» για την ποιότητα και τη γεύση τους το κριθαράκι του με μανιτάρια Shiitake και του τουρσί King Oyster. Μια σημαντική επιβράβευση της επιμονής του για ποιότητα και ποικιλία. Ο Λάμπρος βλέπει μια στροφή των καταναλωτών στην ποιότητα και τους τοπικούς παραγωγούς την περίοδο του κορονοϊού, και όπως λέει το κίνημα «think global, eat local» δεν είναι τυχαίο. Άλλωστε, ο κόσμος φαίνεται πως έχει αρχίσει να σκέφτεται εκτός της υγείας του και το περιβαλλοντικό όφελος, αφού ένα μανιτάρι για παράδειγμα που θα έρθει από την Κίνα και θα επιβαρύνει ενεργειακά τον πλανήτη για να φθάσει στην άλλη άκρη του κόσμου, φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί σε ποιότητα με το ολόφρεσκο τοπικό προϊόν.

Επισημαίνει μάλιστα πως παρά την κοστοβόρα καλλιέργεια σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, υγειονομικά ελεγμένες, ο ίδιος έχει προσπαθήσει να απορροφήσει το επιπλέον κόστος για να μπορεί να απολαύσει το προϊόν του κάθε καταναλωτής, αφού πιστεύει πως το ποιοτικό προϊόν θα πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι. Τα προϊόντα του Λάμπρου Καραγγελή τα βρίσκουμε στον πάγκο του στη λαϊκή αγορά, στον χώρο των βιολογικών αλλά και σε ντόπια καταστήματα και τοπικές υπεραγορές.

 

Διαβάστε το 13ο τεύχος Go On

Διαβάστε εδώ το 13ο τεύχος Go On, στην πλατφόρμα Issuu.

Διαβάστε επίσης στο 10ο τεύχος Go on για το Βιολογικό Αγρόκτημα Κρημνιανιώτη: Από το περιβόλι στο πιάτο μας!

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα