Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 13:26

Ηράκλειο: Συνάντηση για την προώθηση της κρητικής σταφίδας στα σχολεία

Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Έφη Κουτεντάκη και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ), Μύρωνα Χιλετζάκη, είχε σήμερα το πρωί, στο γραφείο του στη Λότζια, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, όπου τέθηκε το θέμα της προώθησης της κρητικής σταφίδας στα σχολεία του Ηρακλείου.

Η κ. Κουτεντάκη και ο κ. Χιλετζάκης αναφέρθηκαν στα οφέλη που θα έχει αυτή η πρωτοβουλία για τους μαθητές, καθώς η σταφίδα εντάσσεται στην κατηγορία των υπερτροφών, αλλά και για τους σταφιδοπαραγωγούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην διάθεση του προϊόντος. Στόχος της προσπάθειας είναι μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και της Ένωσης Ηρακλείου να ξεκινήσει πιλοτικά σε πρώτη φάση, με ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία, η ένταξη της κρητικής σταφίδας και άλλων υποπροϊόντων της στα κυλικεία με ιδιαίτερα προσιτές τιμές και από την επόμενη σχολική χρονιά να ενταχθεί πλήρως στα ράφια των σχολικών κυλικείων.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε τη συμπαράστασή του για την επιτυχία του εγχειρήματος και προγραμμάτισε νέα συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στην οποία θα λάβουν μέρος και οι αντιδήμαρχοι Παιδείας, Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη και Αντώνης Περυσινάκης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Λαμπρινός τόνισε: «Είμαστε θετικοί σε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την προώθηση και διάθεση των κρητικών προϊόντων. Στηρίζουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και θα συμβάλουμε από την πλευρά μας ώστε η κρητική σταφίδα να ενταχθεί στις διατροφικές συνήθειες των μαθητών».

 

AΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα