Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 19:12

Εργαστήριο επιχειρηματικότητας για την πώληση του τυποποιημένου ελαιολάδου

Εργαστήριο επιχειρηματικότητας για την πώληση του τυποποιημένου ελαιολάδου διοργανώνει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 και ώρες 18:30-20:30.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η υποστήριξη της προσπάθειας των μικρών και μεσαίων παραγωγών ελαιολάδου να διερευνούν την αγορά στην οποία διαθέτουν τα προϊόντα τους.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα περιλαμβάνει τις ενότητες: Παρουσίαση του cluster InoFA (Internet of FoodAlliance) και της προοπτικής που ανοίγει η
συνεργασία πάνω στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Παρουσίαση περιπτώσεων αγροδιατροφικής συνεργασίας μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων. (Dr. Ηλίας Κάλφας, SPMO).

Συζήτηση για την επιχειρηματικότητα στον τομέα της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής, με αφορμή ερωτήσεις και προβληματισμούς που έχουν προκύψει από τα σεμινάρια του ΚΑΕΜ.
Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος οι κκ. Νίκος Αρχοντής (International Trade Specialist, GIZ), Ηλίας Καλφακάκος (Οικονομολόγος - Μηχανικός Διοίκησης), Εμμανουήλ Καρπαδάκης (Καινοτομία ελαιολάδου και τμ. Εξαγωγών στην Terra Creta , Δοκιμαστής ελαιολάδου σε ομάδα διαπιστευμένου εργαστηρίου), Τζένη Σκοτίδη (Διευθύντρια της Simply Exports).
Παρουσίαση του AgroDesignCluster. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που προσφέρει υπηρεσίες marketing, branding, και design στον αγροδιατροφικό τομέα. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου συνεργασίας υπηρεσιών για το marketing, το branding και το design. (Πάνος Ρεμούνδος, Πολιτικός Επιστήμονας).
Παρουσίαση του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και της διαδικασίας συγκρότησης μιας επιχειρηματικής ιδέας για την ελιά και το ελαιόλαδο. Από τις προτάσεις που θα κατατεθούν, θα επιλεγούν δύο, μια για νεοσύστατη επιχείρηση/υπηρεσία και μια για ώριμο επιχειρηματικό σχέδιο. Οι δύο επιλεγμένες προτάσεις θα υποστηριχθούν από το AgroDesignCluster και το ClusterInoFA για τη δημιουργία σχεδίου branding και δικτύωσης. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Απαιτείται εγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Καλαμάτα τηλεφωνικά στο 27210 25700, μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.kaem.gr/seminars/.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα