Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 09:41

Βουλή: Την απόσυρση της διάταξης για τις υδατοκαλλιέργειες ζητάει ο Ν. Μανωλάκος

 Την διαφωνία του σχετικά με τη διάταξη για θεσμοθέτηση περιοχών οργανωμένης υδατοκαλλιέργειας εξέφρασε ο βουλευτής Ά Πειραιά και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος χθες, Τετάρτη 22 Δεκεμεβρίου 2021 στη Βουλή.

   Την διαφωνία του με τη διάταξη του άρθρου 73, σύμφωνα με την οποία, παρατείνεται κατά ένα έτος η προθεσμία για την θεσμοθέτηση περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών, εξέφρασε ο βουλευτής Α' Πειραιά της ΝΔ, Νικόλαος Μανωλάκος, ζητώντας την απόσυρση της από το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση της πανδημίας.

   «Δεν με βρίσκει σύμφωνο η νέα παράταση. Προτείνω την απόσυρση της. Έπρεπε να είχε προηγηθεί και να είχε γίνει το γενικό θαλάσσιο χωροταξικό πλαίσιο και να προβλεφθεί ως αναγκαία η σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαδικασία οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών για ένα λόγο: Ορισμένες τοπικές κοινωνίες δεν το επιθυμούν, ή επιθυμούν ήπια ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Μανωλάκος. 

   «Ο Σαρωνικός κινδυνεύει να γίνει μια μεγάλη περιοχή υδατοκαλλιεργειών. Να αποσυρθεί. Αν υπήρχε ψηφοφορία κατ΄ άρθρο θα την καταψήφιζα», κατέληξε. 

  

 Ν.Θ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα