Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 15:46

Ποιοι αγρότες εγκρίθηκαν για το πρόγραμμα "Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας"

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας καλεί όλους τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους  που συμμετείχαν στην Πρόσκληση 5660/3-11-2020 του Μέτρου 3: «Συστήματα ποιότητας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων» και υπομέτρο 3.1: «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας» του  Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020» προς ενημέρωση.  

Μετά από την αξιολόγηση και τις ενστάσεις των ενδικοφανών προσφυγών από την ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας, το ΥΠΑΑΤ οριστικοποιεί και δημοσιεύει τις αποφάσεις ένταξης εκείνων που εγκρίθηκαν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα.

Ο κάθε παραγωγός θα μπορεί με τον κωδικό του αριθμό να λάβει γνώση για τη συνολική του βαθμολογία, τον επιχορηγούμενο προϋπολογισμό και τη λήξη του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι  οφείλουν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος να έχουν σε ισχύ τη σύμβαση πιστοποίησης με αναγνωρισμένο φορέα και να διατηρούν την ιδιότητα του ενεργού γεωργού όπως ισχύει σύμφωνα με την εθνική  και κοινοτική νομοθεσία. 

Οι Επιλέξιμες δαπάνες αφορούν υπηρεσίες πιστοποίησης φυτικής και ζωικής παραγωγής βάσει των παραστατικών που εκδίδει ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης με τον οποίο έχει συνάψει σύμβαση ο δικαιούχος παραγωγός με την ετήσια αίτηση πληρωμής του. 

Η στήριξη του μέτρου παρέχεται για ετήσιες περιόδους. Το πρώτο έτος υλοποίησης ξεκίνησε την 9-11-2020 και λήγει την ημερομηνία συμπλήρωσης ενός ημερολογιακού έτους και έπονται τα επόμενα έτη μέχρι και το 5ο .

 Για περισσότερη ενημέρωση μπορείτε να ανατρέξετε στον διαδικτυακό τόπο του ΥΠΑΑΤ  www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr 

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο 3.2  ισόγειο της Δ/νσης   Αγροτικής Οικονομίας   Π.Ε. Λάρισας (Καλλισθένους και Θεοφράστου) στα τηλέφωνα 2413 511 125-137-134 . 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα