Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 17:04

Εξορθολογίζονται τα κριτήρια προτεραιότητας για τη λήψη νέων αδειών φύτευσης στη βάση των προτάσεων της ΚΕΟΣΟΕ

Την ικανοποίησή της για τη νέα υπουργική απόφαση αναφορικά με τη διαχείριση των αδειών φύτευσης εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), καθώς, όπως σημειώνει, περιλαμβάνει την αλλαγή των κριτηρίων προτεραιότητας που αφορούν το μεγαλύτερο σε βαθμολόγηση κριτήριο της «αύξησης του μεγέθους των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων».

Όπως τονίζει, με τη νέα απόφαση εξορθολογίζονται τα κριτήρια προτεραιότητας για τη λήψη νέων αδειών φύτευσης στη βάση των προτάσεων της ΚΕΟΣΟΕ.

«Η ισχύουσα από 23/11/2021 νέα ΥΑ ανακατευθύνει τις νέες Άδειες Φύτευσης σε δικαιούχους των οποίων το κύριο χαρακτηριστικό της υφιστάμενης αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης είναι ότι σε επίπεδο έκτασης έχει βιώσιμη επιφάνεια», τονίζει.

Τα αιτήματα για τη χορήγηση νέων αδειών φύτευσης υποβάλλονται στην ψηφιακή εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για άδειες νέας φύτευσης που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έως τις 23 Δεκεμβρίου 2021.

Ως μέγιστο όριο αιτούμενης έκτασης για άδεια νέας φύτευσης ορίζεται το όριο των 100 στρεμμάτων και δύναται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια με ελάχιστη έκταση ανά αγροτεμάχιο το ένα στρέμμα.

Η νέα υπουργική απόφαση εισάγει, επίσης, για πρώτη φορά τον έλεγχο ως προς την υποβολή τουλάχιστον μίας δήλωσης συγκομιδής από τους αιτούντες παραγωγούς, τις τελευταίες οκτώ περιόδους υποβολής δήλωσης συγκομιδής.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα