Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 10:09

Οι νέες τεχνολογίες, η επιχειρηματικότητα και η τοπική ανάπτυξη μέσα από την αγροδιατροφή, σε διεθνές συνέδριο στις Σέρρες

Σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται οι εργασίες του Διεθνούς Αγροδιατροφικού Συνεδρίου στις Σέρρες, την έναρξη των εργασιών του οποίου κήρυξε ο δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης την Πέμπτη, στο ξενοδοχείο Phillipos Xenia.

O δήμαρχος στον χαιρετισμό του ανέφερετα εξής:
"Το 4ήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Αγροδιατροφικός τομέας, νέες τεχνολογίες, επιχειρηματικότητα, τοπική ανάπτυξη», του οποίου την επίσημη έναρξη τελούμε σήμερα, εντάσσεται στις διαρκείς επιδιώξεις του Δήμου Σερρών, για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Είναι δε καρπός του συμφώνου συνεργασίας που έχει συνάψει ο Δήμος μας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το συνέδριo τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι σκοποί του θεματικού αυτού συνεδρίου είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Αποβλέπουν στη διερεύνηση και αποτύπωση των δυνατοτήτων και ευκαιριών του Αγροδιατροφικού Τομέα της Σερραϊκής οικονομίας. Επίσης, αποβλέπουν στην παρουσίαση των δυνατοτήτων ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών και σύγχρονης επιχειρηματικότητας στον τομέα αυτό. Τέλος, το συνέδριο αποβλέπει να αποτυπώσει τη σχέση του αγροδιατροφικού τομέα με τις νέες τεχνολογίες και τη συμβολή αυτών των δύο συνιστωσών στην τοπική ανάπτυξη.”
Ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που προετοίμασαν και οργάνωσαν το συνέδριο, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, καθώς και τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν μέχρι αύριο 26 Μαΐου, με ομιλίες καταξιωμένων επιστημόνων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα