Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 11:59

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά της Κρήτης

O οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλους τοπικούς θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς προσφέρουν δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής σε άτομα/στελέχη επιχειρήσεων που εμπλέκονται στον τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από την καλλιέργεια/συλλογή έως την παραγωγή τελικών προϊόντων. Το πρόγραμμα συντονίζει το ΜΑΙΧ με την υποστήριξη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ SYNKA και της Συνεταιριστικής Τράπεζα Χανίων. Υλοποιείται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι συνολικά 30 (τριάντα) από την περιοχή των Χανίων κυρίως.  Στόχος της εκπαίδευσης είναι η αναβάθμιση των γνώσεων και ικανοτήτων τόσο των άμεσα ωφελούμενων όσο και όλων των εμπλεκομένων στον συγκεκριμένο τομέα, σε θέματα που σχετίζονται με τη διατήρηση των άγριων πληθυσμών, την καλλιέργεια, την επεξεργασία και την παραγωγή τελικών προϊόντων.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα φιλοδοξεί μέσω της κατάρτισης και της καθοδήγησης από έμπειρους εκπαιδευτές αλλά και της δικτύωσης στην περιοχή της Κρήτης να συμβάλλει στην προστασία και παρακολούθηση της συλλογής άγριων πληθυσμών και την καλλιέργεια ενδημικών και αυτόχθονων πληθυσμών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι ένα από τα 14 προγράμματα του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 30 Νοεμβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.

Έναρξη προγράμματος Δεκέμβριος 2021

Διάρκεια: 12 μήνες

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα