Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 11:33

Συνδιάσκεψη ΚΑΠ στην Κοζάνη: Όραμα του υπουργείου η αναβάθμιση του Έλληνα αγρότη

Έμφαση στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που ήδη έχει υλοποιήσει το ΥΠΑΑΤ έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά την τοποθέτησή του, μέσω διαδικτύου, στην 9η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη για την Κ.Α.Π που πραγματοποιείται στην Κοζάνη.

«Το όραμά μας είναι να αναδείξουμε και να αναβαθμίσουμε τη θέση του Έλληνα αγρότη στην οικονομική αλυσίδα της χώρας και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο που οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας θα έχουν μια καλύτερη ζωή και ταυτόχρονα να επανατοποθετήσουμε την αγροτική οικονομία, ως κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης που θα συνδέεται με τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, την ιστορία μας, την τοπικότητα» δήλωσε ο κ. Λιβανός.

Μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί το «το brand της «Ελληνικής Διατροφής 2.0», το οποίο θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας και τη φήμη που τους αξίζει διεθνώς και να εισρεύσει μεγαλύτερο εισόδημα στους Έλληνες παραγωγούς».

Μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός χαρακτήρισε «εθνική επιτυχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και μοναδική ευκαιρία για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες αγρότες, το γεγονός ότι από τη νέα Κ.Α.Π. για την περίοδο 2021-2022 η χώρα μας εξασφάλισε πόρους που ανέρχονται στα 19,363 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027».

Από την πλευρά του ο γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Μπαγινέτας έδωσε έμφαση στις πολιτικές που αναφέρονται στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και αναφέρθηκε στο Green Deal «ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο προώθησης της πράσινης οικονομίας, με στόχο να καταστεί η Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη έως το 2050», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Σχέδιο το οποίο όπως επισήμανε, περιλαμβάνει δράσεις για την γεωργία, τις οποίες ομαδοποιεί στις στρατηγικές «από το αγρόκτημα στο πιάτο» (Farm to fork) και «Βιοποικιλότητα», που προβλέπουν τη μετάβαση σε ένα δίκαιο, υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον διατροφικό σύστημα.

Υπογράμμισε ότι το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο θα έχει ως επίκεντρο ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο για την αγροτική μας οικονομία και τις αγροτικές μας περιοχές, το οποίο όπως σημείωσε θα εστιάζει μεταξύ άλλων στη στήριξη των μικρών και μεσαίων γεωργικών εκμεταλλεύσεων αλλά και των νέων καθώς και στην ενθάρρυνση του συνεργατισμού και στην ανάπτυξη ενός ισχυρού και βιώσιμου αγροδιατροφικού μοντέλου.

«Πάνω σε αυτές τις προτεραιότητες θα δομήσουμε την πρόταση μας για την νέα περίοδο και στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε την ουσιαστική βοήθειά σας, την ενεργή συμμετοχή και συνδρομή σας» είπε ο κ. Μπαγινέτας προκειμένου «να διαμορφώσουμε από κοινού το νέο παραγωγικό συμβόλαιο, με όρους που θα διασφαλίζουν πρώτα και κύρια την διατήρηση της γεωργικής δραστηριότητας στις αγροτικές μας περιοχές, την στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή μας τομέα».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα