Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 15:00

Γαλλικό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0»

Γαλλικές κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες όπως και Γαλλικές Τράπεζες ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην υλοποίηση του "Ύδωρ 2.0".

Ο ΓΓΕΠΥ Δημήτρης Παπαγιαννίδης, συναντήθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών με τον Σύμβουλο για Αγροτικές Υποθέσεις της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ιταλία κ. Jean-Pascal FAYOLLE και την κα Ευσταθία Αντιόχου Υπεύθυνη Μελετών της Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλίας στην Ελλάδα. Στη συνάντηση μετείχαν και στελέχη της ΓΓΕΠΥ.

Στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε για θέματα της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών συζητήθηκε η πορεία:

-       υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης,

-       των επικείμενων προκηρύξεων,

-       των διακρατικών συνεργασιών και

-       ο προγραμματισμό μας της ΓΓΕΠΥ για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2023-2027.

Μεταφέρθηκε το ζωηρό ενδιαφέρον της Γαλλικής Πρεσβείας για το Πρόγραμμα «ΥΔΩΡ 2.0» που είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αρδευτικών έργων από τη δεκαετία του 1960, το οποίο περιλαμβάνει 21 αρδευτικά έργα, τα οποία πρόκειται να κατασκευαστούν με Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το Πρόγραμμα συνολικού κόστους 1,628 δισ. ευρώ που θα υπερβεί τα 4 δισ. ευρώ εφόσον συνυπολογισθεί το κόστος συντήρησης και λειτουργίας για 25 χρόνια και οι πληρωμές διαθεσιμότητας, παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον ΓΓΕΠΥ κ. Δημ. Παπαγιαννίδη, σε ειδική εκδήλωση στις 8/11/2021, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα