Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 09:32

Ανοίγει διάλογος για την προστασία της Φέτας ΠΟΠ - Συνάντηση ΥπΑΑΤ - Διεπαγγλματικής

Τις σκέψεις τους για το νέο πλαίσιο αλλά και γενικότερα θέματα ενδιαφέροντος του κλάδου, έθεσαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανό οι εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου της  Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε διατύπωση προτάσεων.

Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, παρουσία του υουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη, και το Δ.Σ. εκπροσωπήθηκε από τους Ιωάννη Βιτάλη, Χρήστο Αποστολόπουλο (ΣΕΒΓΑΠ), Μιχάλης Σαράντης (ΣΕΒΓΑΠ), Νίκος Τάχα (Ομοσπονδία Τυροκόμων Θεσσαλίας), Αλέξανδρο Μποτό (ΣΕΒΓΑΠ) και Δημήτρη Μόσχο (ΣΕΚ). Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτης Χατζηνικολάου, καθώς και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Δημήτριος Γαλαμάτης.

Ο Υπουργός τόνισε την ικανοποίηση του για την πρόσφατη αναγνώριση της Δ.Ο. Φέτας καθώς το ΥπΑΑΤ αποκτά έναν σημαντικό θεσμικό συνομιλητή και επανέλαβε την θέση του για την ανάγκη λειτουργίας ενός αποτελεσματικού συστήματος ελέγχου και κυρώσεων, επεσήμανε όμως και τον προβληματισμό του για τα ευρήματα των ενδελεχών ελέγχων που ο ΕΛΓΟ έχει πρόσφατα διενεργήσει, καθώς εμφανίζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας και σοβαρές παραβάσεις, γεγονός που επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό  το προϊόν θα πρέπει να προστατευθεί, όμως για να καταστεί αυτό εφικτό, πέραν των ελέγχων, αναγκαία είναι και η συνεργασία της Δ.Ο. Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ πρόκειται να θεσπίσει σύντομα νέο πλαίσιο για τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ προϊόντα που θα προβλέπει αυστηρότερες, αλλά πάντα αναλογικές κυρώσεις.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα