Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 19:32

Στ. Αραχωβίτης: «Προκαταβολή Βασικής Ενίσχυσης: η χειρότερη πληρωμή όλων των εποχών»

"Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη χαρακτηριστική κοινωνική αναλγησία και την πλήρη αδιαφορία για την καθημερινότητα των πολιτών που την διακρίνει, έβγαλε και πάλι εκτός προγραμματισμού τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους της χώρας μας, με την μειωμένη πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Eνίσχυσης που έγινε την προηγούμενη βδομάδα, αφήνοντάς τους έκθετους απέναντι στο νέο κύμα ακρίβειας και τις συνεχείς ανατιμήσεις σε αγροεφόδια, ζωοτροφές κλπ" αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης ο Στ. Αραχωβίτης, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ και βουλευτής Λακωνίας.

Σχολιάζει πως "Μια μέρα πριν, αλλά και ανήμερα της πληρωμής της προκαταβολής της Βασικής, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έσπευσε με δήθεν αναλυτικές ανακοινώσεις, να «κουκουλώσει» τις τεράστιες μειώσεις που είδαν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι. Η πρωτοφανής αδιαφάνεια αυτής της πληρωμής όμως, δεν κρύβεται με αναφορές για «οριζόντιες» και για «γραμμικές» περικοπές. Οι ΄Ελληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι μπαίνει στην τσέπη τους.

Οι έγκαιρες, σωστές, και χωρίς προβλήματα πληρωμές που καταβάλλονταν από την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον παρελθόν και ο παραγωγικός κόσμος της χώρας μας οδηγείται μέρα με τη μέρα σε απόγνωση και οικονομικό μαρασμό".

Κι επισημαίνει ότι "Η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη για την χειρότερη πληρωμή όλων των εποχών, που έγινε την περασμένη βδομάδα. Με την Ερώτηση που υπογράφουν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και την Επίκαιρη Ερώτηση που κατατέθηκε  σήμερα, 2 Νοεμβρίου, ζητάμε να εξηγήσουν στους γεωργούς και κτηνοτρόφους μέσα στη Βουλή αν, εντέλει, είναι ανίκανοι να κάνουν δίκαιες και διαφανείς πληρωμές και γι' αυτό διαλέγουν να αντιμετωπίζουν «οριζόντια» όλους τους αγρότες ως υπόπτους".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα