Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 13:04

Κορινθιακή Σταφίδα: Κάλεσμα από τη Μεσσηνία στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Και λεωφορεία για να συμμετάσχουν οι παραγωγοί στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη σταφίδα, δρομολογεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός "Ένωση Μεσσηνίας".

Η διαμαρτυρία θα γίνει την Παρασκευή στις 11.30 το πρωί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 8.00 π.μ. από τη Μεσσήνη και την Καζάρμα και στις 7.30 π.μ. από το Βλαχόπουλο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 27210 81095, για να κλείσουν θέσεις.

«Δεν πρόκειται για κομματικό συλλαλητήριο αλλά για κραυγή αγωνίας» σημείωσε σήμερα το πρωί σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Γιώργος Λαζόγιαννης, απευθύνοντας κάλεσμα στους παραγωγούς να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία.

Είπε ότι δεν έπεσε απλώς η τιμή της σταφίδας από το 1,60 στο 1 ευρώ, αλλά ότι το προϊόν είναι στα αζήτητα. «Σήμερα μίλησα με παραγωγό στο Χανδρινού. Έχει 150 τόνους στις αποθήκες του και δεν ξέρει τι να τους κάνει. Μιλάμε για φλέγον θέμα. Και χθες το Υπουργείο ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα απόσυρσης των περσινών αποθεμάτων».

Ενώ κατέληξε ο κ. Λαζόγιαννης: «Αν δεν τους ενδιαφέρει ο πρωτογενής τομέας να μας το πουν να το ξέρουμε. Ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται «μνηστήρες» πολυεθνικών στην Πυλία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Μειώνονται οι καλλιεργούμενες εκτάσεις. Δε θέλουν η χώρα να παράγει τροφή;».

Μαρία Νίκα

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα