Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 17:51

Τι απαντά Λιβανός σε Βουλουδάκη για τις αλλαγές στις ΚΥΑ

Για διασφάλιση 67 εκατομμυρίων ευρώ για τους πραγματικούς κτηνοτρόφους μίλησε σχετικά με τις αλλαγές στις ΚΥΑ που εκδόθηκαν, κάνοντας λόγο για ισονομία στο καθεστώς ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χανίων της ΝΔ κ. Μανούσου Βολουδάκη.

Ο ΥΠΑΑΤ δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στην εφαρμογή των αλλαγών αλλά και πρόθυμος, αν υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις που δημιουργούνται αδικίες, να επανεξεταστούν. 

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου, με την φετινή ΚΥΑ, μεταξύ άλλων:

 1ον , Αντιμετωπίζεται το ζήτημα της αναληθούς δήλωσης νεαρών ζώων, με μοναδικό και απροκάλυπτο στόχο την εγκόλπωση επιδοτήσεων από κάποιους λίγους, που δεν τις δικαιούνται, εις βάρος κάποιων άλλων, πολλών, που αδίκως τις χάνουν.  

 2ον:  Επικαιροποιούνται και εξορθολογίζονται οι συντελεστές κατανομής ανά περιφέρεια υπολογίζοντας τα δεδομένα του 2021 και όχι τα παρωχημένα του  2015 όπως γινόταν έως σήμερα.

Ταυτόχρονα, διασφαλίζεται η ορθή και δίκαιη κατανομή των ενωσιακών ενισχύσεων, θεσπίζοντας αυστηρές ποινές όπου υπάρχει αδικαιολόγητη μείωση ζωϊκού κεφαλαίου

 3ον: Απαγορεύεται σε όσους έχουν αιτηθεί και λάβει Εθνικό Απόθεμα, δηλώνοντας ιδιωτικές εκτάσεις, να αιτούνται τον επόμενο χρόνο δημόσια έκταση για βοσκότοπο. 

 

 4ον: Αντιμετωπίζονται εκείνοι που εκμεταλλευόμενοι το υπάρχον πλαίσιο, έπαιρναν δικαιώματα από το Εθνικό απόθεμα όσους λάμβαναν δικαιώματα μέσω του Εθνικού Αποθέματος και στη συνέχεια, ως μη όφειλαν, έσπευδαν να τα μεταβιβάσουν. 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα