Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 13:18

Olympia Forum: «... σιγά-σιγά ο Έλληνας αγρότης να γίνει επιχειρηματίας» είπε ο Σπ. Λιβανός

Για τη σημασία του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και γενικά της αγροδιατροφής μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, στο Olympia Forum που διεξάγεται στο Ζάππειο. Επίσης αναφέρθηκε στα κονδύλια που θα διατεθούν τα επόμενα χρόνια, αλλά και στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων αγροτών.

   «Ο πρωτογενής τομέας συνδέεται με την Ελλάδα, με την ιστορία μας, με την κουλτούρα μας. Είναι ένα βασικό στοιχείο της ελληνικής οικονομίας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τους πόρους που έχουμε, να ενισχύσουμε τις υποδομές, να αναπτύξουμε την εκπαίδευση και την κατάρτιση περισσότερο. Να μπολιάσουμε τον αγροτικό τομέα με τις αρχές της επιχειρηματικότητας» είπε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «... σιγά-σιγά ο Έλληνας αγρότης να γίνει επιχειρηματίας. Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να δημιουργήσουμε ενιαίο branding και να βγούμε στις αγορές. Ο χώρος της αγροδιατροφής αφορά το σύνολο των Ελλήνων πολιτών όχι μόνο τους αγρότες». Επίσης αναφέρθηκε στα κονδύλια 22 δισ. τα επόμενα χρόνια και ζήτησε από τις τράπεζες να απλοποιήσουν τις διαδικασίες χορήγησης δανείων. 

   «Είναι μία ευκαιρία να αναλάβει ο τραπεζικός κλάδος τις ευθύνες του απέναντι στον πρωτογενή τομέα, την πρωτογενή επιχειρηματικότητα και τη μεταποίηση ανοίγοντας ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί στο χώρο αυτό. Δεν μπορεί να απαιτούν από τους αγρότες να βάζουν την προσωπική τους περιουσία ως εγγύηση. Πρέπει να πάρουν και αυτές το ρίσκο μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στο χώρο μας». 

   Τέλος, ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές, σύμφωνα με τα οποία από τα 37 εκατομμύρια που διατέθηκαν συνολικά, τα έξι αφορούν στις αγροτικές επιχειρήσεις και σε 2.875 δικαιούχους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα