Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 19:34

Ζωοτροφές: Ο ΦΠΑ μειώθηκε αλλά το καλαμπόκι από 18 λεπτά πήγε 30!

Μείωση του ΦΠΑ στην τιμή των ζωοτροφών (από το 13% στο 6%) που ισχύει από την 1η Οκτώβρη, ανακοίνωσε τον Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, ωστόσο μέχρι στιγμής οι κτηνοτρόφοι βλέπουν τις τιμές να πηγαίνουν όλο προς τα πάνω.

Παράδειγμα, όπως λένε, το καλαμπόκι, που πέρυσι είχε 18 λεπτά το κιλό και φέτος έχει φτάσει τα 30, ακόμη και τα 32-35 για όσους δεν αγοράζουν μεγάλες ποσότητες.

"Η μείωση του ΦΠΑ είναι μια μικρή βοήθεια αλλά δε λύνει το πρόβλημα του κόστους των ζωοτροφών. Είναι χρηματιστηριακό το παιχνίδι" σημείωσε στην eforigi.gr ο πρόεδρος του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Θεοχάρης Λιούρης, ο οποίος τόνισε ότι πέρυσι το καλαμπόκι είχε 18 λεπτά και φέτος πάει στα 30.

"Η μείωση που έγινε στον ΦΠΑ δεν ευνοεί τους κτηνοτρόφους" μας είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Πελοποννήσου Κώστας Γυφτάκης, σημειώνοντας ότι άλλοι έμποροι έχουν ξεκινήσει πωλήσεις με μειωμένο ΦΠΑ και άλλοι όχι. "Σήμερα μίλησα με έμπορο και μου είπε για το καλαμπόκι 29-30 λεπτά το κιλό, χωρίς τον ΦΠΑ. Επίσης, για να στηριχθούμε θα έπρεπε να μειωθεί ο ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα που σχετίζονται με την κτηνοτροφία. Λένε ότι πάμε καλά με το γάλα, ότι αυξήθηκε η τιμή 15%. Ναι, αλλά οι ζωοτροφές αυξήθηκαν 30%".

Μαρία Νίκα

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα