Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 22:32

Μεσσηνία: Κοροϊδία καταγγέλλουν οι αγρότες που περιμένουν τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ

Πέρασαν 10 μήνες και ακόμα περιμένουν τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές από τον καύσωνα και το χαλάζι, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας, που καλεί τους αγρότες σε ετοιμότητα για διεκδικήσεις.
Οπως αναφέρεται ειδικότερα: "Για μια ακόμη φορά παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις, 10 μήνες μετά τον καύσωνα και το χαλάζι που έπληξε τις παραγωγές μας, δεν έχουν δοθεί στους αγρότες ούτε καν τα πορίσματα με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές. Η κοροϊδία και η κωλυσιεργία από την πλευρά του ΕΛΓΑ έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στους αγρότες της περιοχής μας.
Μετά την τεράστια πτώση της τιμής του ελαιολάδου υπάρχει ήδη τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην μπορούν να προχωρήσουν στις καλλιεργητικές φροντίδες των χωραφιών τους.
Η υπομονή μας έχει όρια τα οποία έχουν πλέον ξεπεραστεί και δεν θα ανεχθούμε σε καμιά περίπτωση καινούρια αναβολή της κοινοποίησης των εκτιμήσεων, που πρέπει να είναι αντικειμενικές και να αποτυπώνουν το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί η παραγωγές μας στην περιοχή.
Η κυβέρνηση μπορεί να επαίρεται διαμέσου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει σε διάστημα 6 μηνών από την ζημιά αλλά αυτό είναι ένα ακόμη τεράστιο ψέμα από την πλευρά της και η πραγματικότητα είναι αμείλικτη".
Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας καλεί όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του ΕΛΓΑ. 
"Έχουμε αναδείξει πολλές φορές την ουσία του προβλήματος με τον ΕΛΓΑ και τον αναχρονιστικό και άδικο κανονισμό λειτουργίας του που αποβαίνει σε βάρος των παραγωγών".
 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα