Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 10:36

Αγοραστός: Θα αποζημιωθεί η ζημιά στα κάστανα σε Πήλιο και Αγιά

"Οι ζημιές στα κάστανα μπορούν να αποζημιωθούν με τις διαδικασίες του ΕΛΓΑ" επιβεβαίωσε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανδρέα Λυκουρέντζο.

"Η καστανοκαλλιέργεια, που αποτελεί κύρια πηγή εισοδήματος για την περιοχή της Αγιάς και το Πήλιο, υπέστη συντριπτική ζημία από την επέλαση της «Αθηνάς» με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για καταστροφή της τάξης του 80% στα καστανοπερίβολα και μάλιστα στη χειρότερη δυνατή χρονική συγκυρία, την περίοδο συγκομιδής της σοδειάς, ενώ σημαντικές είναι και οι ζημιές στις μηλοκαλλιέργειες σε Πήλιο και Αγιά" σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

"Ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του καιρικού φαινομένου, τόσο με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ όσο και με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο. Εντός της εβδομάδας  αναμένεται στην περιοχή το αρμόδιο κυβερνητικό κλιμάκιο, με τη συμμετοχή και του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, προκειμένου, αφού καταγραφούν οι ζημιές, να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.
«Διεκδικούμε γρήγορες, ορθές και δίκαιες αποζημιώσεις για όλους τους πληγέντες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η αποζημίωση για το κάστανο είναι επιλέξιμη από τον ΕΛΓΑ και αυτό δημιουργεί αισιοδοξία για την πορεία των αποζημιώσεων σε Πήλιο και Αγιά. Από το νέο, διευρυμένο και με γρήγορες διαδικασίες πλαίσιο αποζημιώσεων της κρατικής αρωγής, πρόκειται να χρηματοδοτηθούν οι άνθρωποι που είχαν ζημιές σε σπίτια και  αυτοκίνητα. Τα αντιπλημμυρικά έργα λειτούργησαν, οι υποδομές μας αποδείχτηκαν ανθεκτικές σε σχέση με τα ύψη -ρεκόρ βροχής που καταγράφηκαν στις πληγείσες περιοχές. Δήμοι και Περιφέρεια διεκδικούμε επιπλέον κρατική χρηματοδότηση για περαιτέρω έργα»".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα