Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 20:07

"Βήματα" για ψηφιακό μετασχηματισμό στην φυτοπροστασία στη Μεσσηνία

Ο ρόλος του ψηφιακού μετασχηματισμού στην φυτοπροστασία γίνεται γνωστός σε όλο και περισσότερους παραγωγούς και στη Μεσσηνία, όπου πραγματοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μέσω του Κέντρου Αγροδιατροφικής Eπιχειρηματικότητας Μεσσηνίας.
Την περασμένη Τετάρτη, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου με το ΚΑΕΜ, ΚΑΘΏς ΕΠΊΣΗς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Μεσσηνίας και η Αγροτική Ένωση Α.Ε, πραγματοποίησαν συνάντηση στον ελαιώνα ωφελούμενου του ΚΑΕΜ και μέλους του Α.Σ Ένωσης Μεσσηνίας Παύλου Χριστόπουλου, στους Κάτω Αμπελόκηπους του Δήμου Πύλου Νέστορος.
Στέλεχος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, η γεωπόνος Κατερίνα Δουρβανάκη, παρουσίασε δράσεις που προάγουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή. Έγινε παρουσίαση της κεραίας τεχνολογίας Lora IoT, η οποία θα λειτουργεί και ως μετεωρολογικός σταθμός της περιοχής καθώς και του αισθητήρα  μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας εδάφους και αέρος που τοποθετήθηκαν μέσω του έργου InoFA.
Ο παραγωγός κ. Χριστόπουλος  παρέθεσε τα οφέλη που έχει αποκομίσει από την έως τώρα χρήση των προαναφερόμενων μέσων.
Ο υπεύθυνος του ΚΑΕΜ Σταύρος Κωνσταντακόπουλος αναφέρθηκε στις δράσεις του ΚΑΕΜ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε η γεωπόνος της Αγροτικής Ένωσης Α.Ε, Σταυρούλα Αλεβίζου, υπεύθυνη του προγράμματος της παγιδοθεσίας, η οποία αναφέρθηκε στην προστασία της ελιάς και στους ενεργούς χάρτες εκτίμησης επικινδυνότητας δακοπροσβολής, όπως και το στέλεχος της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Ανδρέας Κρασσακόπουλος, που παρουσίασε την εξέλιξη του πληθυσμού του δάκου την φετινή χρονιά και έδωσε οδηγίες.
Παρέστη ακόμα ο δήμαρχος του Δήμου Πύλου - Νέστορος Π. Καρβέλας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο αν. γεν. διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Ένωση Μεσσηνίας" & Διευθύνων Σύμβουλος της Αγροτικής Ένωσης Α.Ε. Γιάννης Πάζιος.
 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα