Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 12:15

Αγουρέλαιο: Αισιόδοξες εκτιμήσεις για 4,5 ευρώ αλλά πρόβλημα με την ξηρασία

Άρχισαν να φαίνονται τα προβλήματα που δημιούργησε η φετινή ξηρασία και ιδίως ο καύσωνας του Αυγούστου στην παραγωγή του ελαιολάδου. Στη Λακωνία αλλά και στην περιοχή του Κρανιδίου, από τις πρώιμες περιοχές όσον αφορά τη συγκομιδή, οι παραγωγοί ελπίζουν να βρέξει έστω και την τελευταία στιγμή, καθώς οι ελιές είναι στεγνές και οι αποδόσεις αναμένονται μειωμένες.

Ωστόσο, λόγω έλλειψης, υπάρχει αισιοδοξία ότι οι τιμές στα φρέσκα ποιοτικά ελαιόλαδα θα είναι καλές. Για 4,50 ευρώ το κιλό έκανε λόγο μιλώντας στην eforigi.gr ο πρόεδος του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Θερμασία - Δήμητρα" Κωνσταντίνος Μέλλος.

"Αν δε βρέξει δε βλέπω να ξεκινάμε. Οι ελιές μας είναι ξερικές και έχουμε πρόβλημα" μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πετρίνας στη Λακωνία, Γιώργος Καπασούρης, εξαιρετικά ανήσυχος με το θέμα της ξηρασίας.

Άλλο το νερό της βροχής κι άλλο της άρδευσης

Ελπίδα για βροχή εξέφρασε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Λακωνίας Παναγιώτης Μπατσάκης, παρότι οι ελιές των παραγωγών του ποτίζονται. "Το βρόχινο νερό είναι άλλο. Δεν είναι σαν της άρδευσης" λέει. "Όταν βρέχει πέφτει και η θερμοκρασία, είναι αλλιώς η ατμόσφαιρα. Δεν είναι το ίδιο να ποτίζεις μέσα στον καύσωνα με θερμοκρασίες 35 και 40 βαθμούς. Εμείς ξεκινήσαμε να μαζεύουμε πριν από δύο μέρες, αλλά προχωράμε πολύ σιγά. Περιμένουμε να βρέξει".

Η ξηρασία είναι το θέμα που απασχολεί και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού "Θερμασία-Δήμητρα" στην περιοχή του Κρανιδίου Κωνσταντίνο Μέλλο. Ωστόσο ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι οι τιμές στο αγουρέλαιο θα φτάσουν τα 4,50 ευρώ, λόγω έλλειψης στην αγορά, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη υπάρχει ζήτηση.

Μαρία Νίκα

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα