Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 10:57

Αβοκάντο Χανίων: Λύση στο πρόβλημα άρδευσης με δεξαμενή

Λύση στο πρόβλημα των παραγωγών του αβοκάντο στον Κάμπο του Δυτικού Αποκόρωνα στα Χανιά, έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) με τη διασφάλιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης άρδευση της περιοχής.

Όπως ανακοινώθηκε, στην τελική του ευθεία εισέρχεται το θέμα της επίλυσης του προβλήματος που υπήρχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με την άρδευση του κάμπου του Δυτικού Αποκόρωνα, με νερό ποιοτικό και κατάλληλο για άρδευση των καλλιεργειών αβοκάντο που φιλοξενούνται σ' εκείνες τις περιοχές. Στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, σήμερα το πρωί ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης και ο δημάρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, υπέγραψαν το παραχωρητήριο προκειμένου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στο σημείο, να τοποθετηθεί μεταλλική δεξαμενή, για την ασφαλή και απρόσκοπτη άρδευση της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδογιάννης, «για μια ακόμη φορά, ο ΟΑΚ, πιστός στις αρχές του για τη βελτιστοποίηση των αναπτυξιακών υποδομών της Κρήτης, με μεγάλες αλλά και μικρότερης έκτασης παρεμβάσεις, αναλαμβάνει τη δημιουργία και λειτουργία μιας νέας σημαντικής για την οικονομική ζωή -της εν λόγω περιοχής- εγκατάστασης. Ένα δίκαιο αίτημα των παραγωγών αβοκάντο στον Δυτικό Αποκόρωνα, με την σωστή καθοδήγηση και με το πνεύμα συνεργασίας που διέπει τις εμπλεκόμενες πλευρές, ικανοποιήθηκε και σύντομα, η περιοχή αυτή, θα μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες της, με τρόπο υποδειγματικό».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Αποκόρωνα, η ορθά αρδευόμενη καλλιέργεια αβοκάντο και η δυνατότητα επέκτασής της, θα εκτοξεύσει την αύξηση του γεωργικού εισοδήματος, «θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και κυρίως θα κρατήσει τους νέους μας στον τόπο τους. Η σημερινή συμφωνία, ανοίγει το δρόμο, έχοντας ως δημοτική αρχή διασφαλίσει του ευνοϊκότερους όρους για να συμβεί αυτό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα