Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 15:24

Ως Εθνική αναγνωρίζεται η Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού από το ΥΠΑΑΤ

Επισημοποιήθηκε η αναγνώριση ως Εθνικής της Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «Η Διεπαγγελματική Ρυζιού αναγνωρίζεται ως μη κερδοσκοπική Οργάνωση, με έδρα την ΒΙΠΕ Σίνδου του Δήμου Δέλτα, Π.Ε Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ, η «Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού», πληροί τις οριζόμενες προϋποθέσεις αναγνώρισης ως Εθνική Δ.Ο., του άρθρου 54 του Ν.4647/2019 και τεκμηρίωσε ότι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης αναγνώρισης, αντιπροσωπεύει διά των μελών της το 57% (Μέσος Σταθμικός Όρος) του συνόλου των ποσοτήτων ρυζιού που παρήχθησαν σε επίπεδο χώρας και ταυτόχρονα παραδόθηκαν στους Συνεταιρισμούς για την τελική διάθεσή τους στο εμπόριο και το 84% (Μέσος Σταθμικός Όρος) στον κλάδο μεταποίησης και εμπορίας ρυζιού από τις εταιρείες Μεταποίησης και Εμπορίας μελών της Δ.Ο. σε επίπεδο χώρας, κατά την τριετία 2018 - 2020».

Τέλος σημειώνεται ότι η «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού», εγγράφεται στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων, με σχετική ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την έκδοση της Απόφασης Αναγνώρισης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα