Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 21:37

Στην αναβάθμιση του Έλληνα αλιέα στοχεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στο όραμά του να αναβαθμιστεί ο Έλληνας αλιέας στην οικονομική αλυσίδα, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι συνολικά η αγροτική οικονομία μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον 21ο αιώνα, υπό την προϋπόθεση να γίνονται επενδύσεις σε δομές.

Υπογραμμίζεται, ότι ο κ. Λιβανός, στο πλαίσιο των επαφών του στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την υλοποίηση της 85ης ΔΕΘ, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Ιωάννη Δαρδαμανέλη, επισφραγίζοντας έτσι τη δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου στην περιοχή της Νέας Κρήνης του δήμου, ενός έργου που επί 40 χρόνια έμενε στο «συρτάρι».

«Η αλήθεια είναι ότι όταν ένα έργο φτάνει τα 40 χρόνια χωρίς να έχει υλοποιηθεί. Έχουμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι σε δύο χρόνια θα το έχουμε ολοκληρώσει», τόνισε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε ότι «η δημιουργία του αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα και κακώς δεν προχωρούσε τόσα χρόνια».

Σημείωσε, ότι η δημιουργία του θα αποτελέσει πηγή ουσιαστικής αναπτυξιακής και οικονομικής πολιτικής για τους αλιείς και για τους περίοικους και θα συνδράμει σ τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του παραλιακού μετώπου στο δήμο Καλαμαριάς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμαριάς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το αλιευτικό καταφύγιο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023 και υπενθύμισε ότι είναι ύψους 7 εκατ. ευρώ και 100 θέσεων για αλιείς.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα