Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 10:22

Με 3,50 πούλησε ελαιόλαδο ο Συνεταιρισμός Συκιάς Λακωνίας

Με 3,50 πούλησε ελαιόλαδο ο Συνεταιρισμός Συκιάς Λακωνίας

Ελαιόλαδο 74 τόνων με 3,50 ευρώ το κιλό πούλησε αυτές τις μέρες η Ομάδα Παραγωγών Συκιάς στη Λακωνία, όπου έχει ξεκινήσει και πάλι μια μικρή κινητικότητα όσον αφορά το προϊόν.

Οι 44 τόνοι αγοράστηκαν από Έλληνα τυποποιητή ενώ οι 30 έφυγαν για Ιταλία.

Όπως σημείωσε στην eforigi.gr o διευθυντής του Α.Σ. - Ομάδα Παραγωγών, Σωτήρης Μπατσάκης, ο Συνεταιρισμός έχει ακόμη 200 τόνους ελαιολάδου στις αποθήκες του, ενώ η συγκομιδή για την καινούργια παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 20 Οκτώβρη. 

Καλή ποιότητα φέτος, χωρίς δάκο

"Τα λάδια φέτος θα είναι πολύ καλά, δεν έχει καθόλου δάκο" μας είπε ο πρόεδρος του Α.Σ. Γλυφάδας Μεσσηνίας Βασίλης Κατσάς, αν και η παραγωγή, όπως πρόσθεσε θα είναι μικρή. Αυτή τη στιγμή ο Συνεταιρισμός της Γλυφάδας - γνωστός και αυτός για τις καλές τιμές παραγωγού - δεν διαθέτει ελαιόλαδο, ενώ η συγκομιδή για το καινούργιο αναμένεται να ξεκινήσει από 15 Οκτώβρη. "Γενικά στην περιοχή δεν υπάρχουν λάδια, τα έχουν δώσει οι παραγωγοί και οι τιμές είναι σχετικές, αν γίνονται κάποιες πωλήσεις".

Για το φρέσκο ελαιόλαδο εκτίμησε ότι οι τιμές θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με την περασμένη χρονιά, παρότι πολύς κόσμος εκφράζει υπερβολική αισιοδοξία κάνοντας λόγο για τιμές παραγωγού άνω των 4 ευρώ.

Για ελάχιστη κινητικότητα στην περιοχή της Πυλίας μας μίλησε και ο παραγωγός Ηλίας Γεωργιτσόπουλος. Κάποιες πωλήσεις που μπορεί να γίνουν μεμονωμένα από παραγωγούς, όπως είπε, κυμαίνονται στο 3,30 ευρώ το κιλό.

Μαρία Νίκα

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022