Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 14:54

Αύξησε τις τιμές στα σύκα η ΣΥΚΙΚΗ

Τις τιμές που αγοράζει σύκα η ΣΥΚΙΚΗ ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της οργάνωσης Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

Στην Α΄ και Β΄ ποιότητα η τιμή αυξήθηκε κατά 10 λεπτά το κιλό σε σχέση με πέρυσι, στη Γ΄ ποιότητα έμεινε στάσιμη ενώ στη Δ΄ ανέβηκε 5 λεπτά. Συγκεκριμένα:

Ποιότητα Α΄: 2,30 ευρώ το κιλό (πέρυσι ήταν 2,20)

Ποιότητα Β΄: 2,10 ευρώ το κιλό (πέρυσι ήταν 2,00)

Ποιότητα Γ΄: 1,40 ευρώ το κιλό (και πέρυσι ήταν 1,40)

Ποιότητα Δ΄: 1,20 ευρώ το κιλό (πέρυσι ήταν 1,15)

Στα Βιολογικά οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι από 2,10 έως 3 ευρώ το κιλό:

Ποιότητα Α΄: 3,00 ευρώ το κιλό

Ποιότητα Β΄: 2,70 ευρώ το κιλό

Ποιότητα Γ΄: 2,30 ευρώ το κιλό

Ποιότητα Δ΄: 2,10 ευρώ το κιλό

Οι τιμές αποφασίστηκαν σε σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της συνεταιριστής οργάνωσης αφού συνεκτιμήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε ο παρατεταμένος καύσωνας, ποιοτικά και ποσοτικά, στην παραγωγή, αλλά και οι συνθήκες στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, σε σχέση και με την πανδημία του κορονοϊού.

Ο κ. Παπαγεωργίου κάλεσε τους παραγωγούς να κάνουν πολύ προσεκτική διαλογή, δίνοντας μεγάλη σημασία στην ποιότητα, ώστε να μη χαθούν οι πελάτες του εξωτερικού:

"Δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχουν και άλλες χώρες που παράγουν σύκα, η Τουρκία, η Συρία. Εάν δεν προσέξουμε το προϊόν μας, θα πάρουν από αλλού. Η αγορά δεν εκβιάζεται Όσοι παραγωγοί έχουν πάθει μεγάλη ζημιά με τον καύσωνα, να μην έχουν άγχος να πουλήσουν το προϊόν τους, φέρνοντας ακόμη και σύκα που δεν είναι καλής ποιότητας. Όσοι έπαθαν ζημιά θα αποζημιωθούν. Υπάρχει η διαβεβαίωση από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, τον οποίο επισκέφθηκα μαζί με τον διευθυντή της ΣΥΚΙΚΗΣ, κ. Αγγελόπουλο. Μας είπε ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσιμα κονδύλια για να αποζημιωθούν οι συκοπαραγωγοί".

Μαρία Νίκα

 

Ακολουθήστε μας:

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας! Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα