Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 10:16

Γ. Λάγιος: "Η φωτιά της Εύβοιας είναι ταφόπλακα για τη μελισσοκομία"

Οι πυρκαγιές στην Εύβοια δε "χτύπησαν" μόνο τους παραγωγούς μελιού της περιοχής, αλλά τους μελισσοκόμους όλης της Στερεάς και Νότιας Ελλάδας, οι οποίοι κάθε καλοκαίρι μετέφεραν εκεί τα μελίσσια τους.

"Η Εύβοια είχε το μεγαλύτερο πευκοδάσος. Το καλοκαίρι όλοι εκεί πηγαίναμε. Τα άλλα μεγάλα πευκοδάση είναι της Χαλκιδικής και της Θάσου. Όμως οι μελισσοκόμοι της Νότιας Ελλάδας πηγαίναμε στην Εύβοια. Ξεκινάγαμε Ιούλιο μέχρι Νοέμβριο. Από τον Αγιάννη το Ρώσο μέχρι το Πευκί, πάνω. Τώρα πάει, θα κάνουμε 20-30 χρόνια να ξαναπάμε. Η φωτιά της Εύβοιας ήτανε ταφόπλακα για τη μελισσοκομία".

Ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας Γιώργος Λάγιος, μας περιγράφει με μεγάλη απογοήτευση τις συνέπειες των πυρκαγιών της Εύβοιας, εκτός των άλλων, και στον τομέα της μελισσοκομίας.

"Αν η φωτιά ξεκινούσε 15-20 μέρες αργότερα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη η καταστροφή, γιατί πολλοί δεν είχαν πάει ακόμη τα μελίσσια τους πάνω και τα γλίτωσαν. Όσων τα μελίσσια κάηκαν, αν ήταν ασφαλισμένα, θα αποζημιωθούν για τα μελίσσια. Αλλά πέρα από τα μελίσσια είναι γενικότερη η καταστροφή". 

Ζημιές και στη Λακωνία

Ζημιές από τις πυρκαγιές, όπως σημείωσε ο κ. Λάγιος στην eforigi.gr, υπάρχουν και στη Λακωνία, όπου κάηκαν κυψέλες και βέβαια θυμαρότοποι.

Μαρία Νίκα

 

Ακολουθήστε μας:

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας! Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα