Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 09:16

Δηλώσεις ζημιάς για σύκα, αμπέλια και κηπευτικά έως 27 Αυγούστου

Έως τις 27 Αυγούστου μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις ζημιάς οι παραγωγοί σύκου, σταφίδας, αμπελιού και κηπευτικών που επλήγησαν από τον καύσωνα των τελευταίων ημερών, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Μεσσήνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Εγκρίθηκαν από τον ΕΛΓΑ οι αναγγελίες σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου για τις καλλιέργειες που επλήγησαν από τον τελευταίο έντονο και παρατεταμένο καύσωνα και συγκεκριμένα για καλλιέργειες συκιάς, σταφίδας, αμπελιού και κηπευτικών.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων δήλωσης ζημιάς, θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021.

Επειδή οι ζημιές κυμαίνονται από περιοχή σε περιοχή, παρακαλούνται οι παραγωγοί να επισκέπτονται τα κτήματά τους και να προβούν σε δήλωση, αφού διαπιστώσουν ζημιά άνω του 20% της φετινής αναμενόμενης παραγωγής τους.

Καλούνται οι παραγωγοί να απευθύνονται στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΕΛΓΑ για την Τοπική Κοινότητα του κάθε αγροτεμαχίου, όπως αυτή αναγράφεται στην Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/ εκτροφής ΕΛΓΑ 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης στο τηλ: 27223 60218".

Ακολουθήστε μας:

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας! Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα